Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Досието на Божидар Димитров в ДС излиза в книга

Ако някой намери нещо неморално или осъдително, да ми се обади, казва директорът на НИМ

Директорът на НИМ Божидар Димитров сам решил да издаде досието си от ДС. - Досието на Божидар Димитров в ДС излиза в книга

Директорът на НИМ Божидар Димитров сам решил да издаде досието си от ДС.

Досието на директора на Националния исторически музей Божидар Димитров в Държавна сигурност ще бъде публикувано в книга. Четивото се нарича „За кожата на едно ченге – Тервел Кардам“, за печат го подготвя издателство „Уникарт”. 

Димитров е направил копия на всички документи от досието си в Комисията по досиетата и сам е решил да ги публикува. Книгата съдържа 320 страници, на пазара ще излезе в края на месец януари или в началото на февруари.

„Няма да бъде махнато нито едно листче от досието ми – от документа по проучването ми до финала на дейността ми като сътрудник на ДС“, казва Димитров. Според историка това навярно ще бъде първото изцяло публикувано досие на секретен сътрудник на тайните служби.

„Направих го, защото ми омръзна да ме псуват. Ако някой намери нещо неморално и осъдително в онова, което съм правил като сътрудник на ДС, да ми се обади“, коментира пред „Площад Славейков“ Димитров.

Dosie Bojidar

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах