Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

ДПС с една флейта по-малко. Коев остава в лавандулата

Кристиян Коев се върна при флейтата и лавандулата. - ДПС с една флейта по-малко. Коев остава в лавандулата

Кристиян Коев се върна при флейтата и лавандулата.

За по-малко от ден, след появата на новината, че повежда кандидат-депутатските листи на ДПС в Перник, Златната флейта даде заден. Музикантът Кристиян Коев се отказа от сигурното депутатско място, но пък успя да даде 2-3 интервюта!

Причината за отказа на флейтата да засвири в отбора на Доган и Местан е неясна. Обясненията му пред Нова телевизия прозвучаха несвързано. Коев твърди, че не се отказва от ДПС, а само временно отлагал политическата си кариера. Не бил сега моментът.

На изумлението на журналиста Милен Цветков какъв точно момент Коев, който бе едно от лицата на февруарските протести, разказа, че е имал две срещи с Лютви Местан. Първата се е провела преди две седмици и той не е предполагал какво точно ще бъде предложението на Местан към него. Тогава Коев приел да оглави листата на партията за града. Но на втората си среща музикантът заявил, че трябва време да уреди личния си живот и професионалните си ангажименти, но оставал на разположение на ДПС.

„С каузите на Движението има връзка и ще продължа да работя за него“, разкри Коев. Златната флейта обясни, че неговите виждания съвпадат с тези на Движението за права и свободи, защото той се занимавал и със земеделие – отглеждал 120 декара лавандула.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90