Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Дракони във (фентъзи)парк „Възраждане“

Тематичен парк с анимирани дракони, които се движат, издават звуци и могат да бъдат обяздвани

Драконите от „Възраждане“ се движат и ръмжат. Снимка: „Коко ейджънси“ - Дракони във (фентъзи)парк „Възраждане“

Драконите от „Възраждане“ се движат и ръмжат. Снимка: „Коко ейджънси“

Анимирани дракони от приказки, фентъзи книги и видеоигри „завладяха“ столичния парк „Възраждане“ преди края на 2020-а. Митичните създания са част от интерактивната изложба „Живите дракони – зимна приказка“, подредени във фентъзи парк на открито. Високи от два до осем метра, те могат не само да се движат пред очите на посетителите, но и да ръмжат и да издават специфични драконови звуци. Паркът е отворен за посещение до 15 март 2021 г.

Всеки дракон е специален, тъй като има собствен глас, поведение и дори характер, твърдят организаторите. В детайли могат да бъдат разгледани „загадъчните и добротворни“ създания от Япония, празничните дракони от Китай и страховитите чудовища от източните и западноевропейските традиции. Всеки експонат е придружен от информация за това как митовете и легендите за тези същества са се зародили в различните култури по света и защо са толкова популярни.

В тематичния парк децата ще могат да яхнат някои от макетите, да скачат на батут или да слушат истории за дракони, „разказани“ от вълшебни дървета.

Дърветата в изложбата наподобяват ентите на Толкин, защото също като тях „говорят“. Снимка: „Коко ейджънси“

Концепцията за драконовия парк, изборът на експонати и оформлението е дело на „Коко Ейджънси“ – българска компания, която през последните 5 години представя интерактивни и образователни изложби за деца, ученици и възрастни. Колекцията от парк „Възраждане“ е показвана през последните 2 години в Израел, Саудитска Арабия, Полша и Украйна.

Организаторите отбелязват, че паркът работи в съответствие с противоепидемичните разпоредби, включително изискванията за социално дистанциране.

Магичният парк ще работи всеки ден (без почивни дни) от 10 до 20 ч.

Драконите в тематичния парк са на височина от 2 до 8 метра. Снимка: „Коко ейджънси“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Следизборно

ДС