“Дръндьото“ вече и в момичешка версия – проклетията Фани

Графичен роман за перипетиите на френска тийнейджърка предлага женска гледна точка към юношеските години

Илюстрациите в „Дневникът на проклетията Фани“ са на Мари-Ан Абесдри. - “Дръндьото“ вече и в момичешка версия – проклетията Фани

Илюстрациите в „Дневникът на проклетията Фани“ са на Мари-Ан Абесдри.

“Феминистична“ версия на „Дневникът на един дръндьо“ излиза на книжния пазар под знака на издателство „Колибри“. „Дневникът на една проклетия“ на авторката Виржини Л. Сам разказва за приключенията на свободолюбивата Фани, която смята, че „най-важното в живота е да се забавляваш“ и че „възрастните не винаги са прави“.

След изключителния успех на графичния роман „Дневникът на един дръндьо“, който за известно време беше най-продаваната детска книга у нас, френският вариант за проклетията Фани се очаква да изравни резултата сред момичетата.

Илюстрованата от Мари-Ан Абесдри графична книга е пълна със забавни истории, смешни картинки, разбъркани мисли, типични за една тийнейджърка. Тя е първата от поредица, която жъне успех във Франция още от 2016 г. В България излиза за пръв път с очакването да спечели почитатели и скоро да бъдат преведени и останалите томчета от поредицата.

Америка за България

Вирджини Л. Сам е телевизионен и филмов режисьор, автор на пиеси, песни, скечове и романи. Преподава театър на деца и възрастни.

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Платформа A6 3