Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

“Дръндьото“ вече и в момичешка версия – проклетията Фани

Графичен роман за перипетиите на френска тийнейджърка предлага женска гледна точка към юношеските години

Илюстрациите в „Дневникът на проклетията Фани“ са на Мари-Ан Абесдри. - “Дръндьото“ вече и в момичешка версия – проклетията Фани

Илюстрациите в „Дневникът на проклетията Фани“ са на Мари-Ан Абесдри.

“Феминистична“ версия на „Дневникът на един дръндьо“ излиза на книжния пазар под знака на издателство „Колибри“. „Дневникът на една проклетия“ на авторката Виржини Л. Сам разказва за приключенията на свободолюбивата Фани, която смята, че „най-важното в живота е да се забавляваш“ и че „възрастните не винаги са прави“.

След изключителния успех на графичния роман „Дневникът на един дръндьо“, който за известно време беше най-продаваната детска книга у нас, френският вариант за проклетията Фани се очаква да изравни резултата сред момичетата.

Илюстрованата от Мари-Ан Абесдри графична книга е пълна със забавни истории, смешни картинки, разбъркани мисли, типични за една тийнейджърка. Тя е първата от поредица, която жъне успех във Франция още от 2016 г. В България излиза за пръв път с очакването да спечели почитатели и скоро да бъдат преведени и останалите томчета от поредицата.

Вирджини Л. Сам е телевизионен и филмов режисьор, автор на пиеси, песни, скечове и романи. Преподава театър на деца и възрастни.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg