Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Два български филма срещу един билет на „Киномания“

Премиерната прожекция на „Голата истина за група „Жигули“ може да се гледа безплатно с билета за „Сцени от живота на една актриса“

Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля в „Голата истина за група „Жигули“. - Два български филма срещу един билет на „Киномания“

Ирини Жамбонас и Лилия Маравиля в „Голата истина за група „Жигули“.

Фестивалът „Киномания“ (8-22 април) предлага на публиката си вариант да гледа безплатно комедията „Голата истина за група „Жигули“ – ако преди това зрителите си закупят билет за прожекцията на „Сцени от живота на една актриса“. Дългоочакваната премиера на комедията на Виктор Божинов за измислената група от 80-те „Жигули“ ще се състои на 13 април в Зала 1 в компанията на екипа и актьорите от филма.

Вижте още: НОВИЯТ ФИЛМ НА ВИКТОР БОЖИНОВ С ГАЛА ПРЕМИЕРА НА „КИНОМАНИЯ“

Ако преди тази дата зрителите си купят билети за прожекцията на друг български филм – „Сцени от живота на една актриса“ на Иван Владимиров, билетът за „Голата истина…“ става безплатен. Обратното също е възможно – ако един зрител вече има билет за прожекцията в Зала 1, ще получи безплатен достъп и до „Сцени от живота на една актриса”, уточняват организаторите.

Дебютът на новата продукция от режисьора на „Кецове“ пред публиката на „Киномания“ е планирана за 19 април от 20 ч. в кино „Люмиер“. В „Сцени от живота на една актриса“ Владимиров разказва за самоубийството на млада актриса. След смъртта ѝ неин приятел, начинаещ режисьор, се опитва да разбере мотивите зад решението ѝ и провежда на запис серия от интервюта с близки, колеги и познати на актрисата. Към интервютата добавя и кадри, които сам е снимал по времето на съвместния им живот, както и няколко филмови сцени, в които актрисата е участвала. Така той установява, че всеки има своята версия за случилото се, но никой не познава истински загиналата актриса, дори самият той.

В ролите на актрисата влиза Радина Кърджилова, участват още Йордан Ръсин, Мимоза Базова, Стефан Денолюбов, Стефка Янорова, Ивана Папазова, Цветан Алексиев, Йосиф Шамли и др. Специалното участие имат Валентин Ганев, Иван Бърнев, Ивайло Христов, Владимир Пенев, Мариус Куркински, Асен Блатечки и Светлана Янчева. Филмът вече има 3 награди „Златна роза“, носител е и на специалната награда на журито от фестивала за операторско майсторство „Златното око“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС