Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Два дни в Миндя – чист рок на чист въздух

Политологът Евгений Дайнов води 10 групи, с които ще люлеят площада на село и полите на Стара планина над него

И концертите, и разходките в околностите на Миндя са свободни и безплатни, казва организаторът на фестивала Евгений Дайнов. Снимка: Личен архив - Два дни в Миндя – чист рок на чист въздух

И концертите, и разходките в околностите на Миндя са свободни и безплатни, казва организаторът на фестивала Евгений Дайнов. Снимка: Личен архив

В последните дни на лятото, малко преди да дойдат месеците с „р“, се задават два дни музика с „р“ – рок фестивалът в Миндя. Политологът Евгений Дайнов кани почитателите на чистия въздух и чистия рок на село. Там, на 26 и 27 август (петък и събота), за осма поредна година заедно ще разлюлеят площада и полите на Стара планина над него.

Десет са поканените рок и блус групи, избрани да се качат на миндьовската сцена тази година. Наред с ветераните, пред публиката ще излязат групи, които досега не били чувани по тези места – на живо, разбира се.

Началото все пак ще постави фолклорът – с изпълненията на народен хор „Веселина”. Маратонът продължава с новата за фестивала група Chaplin’s Dream от Шумен. След тях китарите ще извадят Delta Roosters, които бяха аплодирани на тази сцена и миналата година. По-късно излиза блусарят Камен Кацата с новата си формация The Supranaturals. Същата вечер вниманието ще превземат други ветерани, познати на публиката в Миндя Blues Traffic. Последни думата ще има изгряващата българска група Jeremy, подгрявала неотдавна Queen.

Събота вечер площада на село ще огласят лекарите от група „Рестарт”, които и този път няма да пропуснат да изпълнят нещо от „Цепелин”. Следва формацията на Дайнов – „Магистри”, в която освен професора по политология свири популярният композитор Христо Намлиев, носител тази година на пълен комплект театрални награди – и „Икар“, и „Аскеер“. Сцената след тях ще завземат гостите от Беларус – Double Bit, а после и българският отговор на Red Hot Chili Peppers – Tortilla Flat.

Финалът на рокфестивала в Миндя по традиция ще бъде с Васко Кръпката и „Подуене блус бенд”, тъкмо завърнали се от турне из Европа.

„Това е програмата за вечерното прекарване. През деня можете да се насладите на реките, вировете и язовирите, с които околността изобилства. И всичко това, разбира се, е free – free като „свободно” и free като „безплатно”, подчертава Дайнов.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах