Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Два нови сериала тръгват от „Мандалореца“

Потвърдени са „Рейнджъри на Новата република“ и „Асока Тано“, както и още 8 нови истории от вселената на „Междузвездни войни“

Потвърдено е, че един от спиноф проектите ще се фокусира върху Асока Тано. Снимка: „Лукасфилм“ - Два нови сериала тръгват от „Мандалореца“

Потвърдено е, че един от спиноф проектите ще се фокусира върху Асока Тано. Снимка: „Лукасфилм“

Седмица преди финала на хитовия си сериал „Мандалореца“, „Лукасфилм“ обяви два спиноф сериала по продукцията за Дин Джарин и бебето Грогу. Единият сериал ще се съсредоточи върху Асока Тано, един от последните джедаи в Новата република, любим персонаж на зрителите. Действието на втория сериал ще се развива в същата хронологична линия като „Мандалореца“ – „Рейнджъри на Новата република“.

През 2019 г. Джон Фавро реализира „Мандалореца“ за „Дисни плюс“ и първият игрален сериал от франчайза „Междузвездни войни“ бързо се превърна в гвоздея в каталога на платформата. В момента тече втори сезон на продукцията, който ще приключи на 18 декември.

Вижте още: „МАНДАЛОРЕЦЪТ“ ВСЕ ПО-ДОБЪР, КОЛКОТО ПОВЕЧЕ СЕ ОТДАЛЕЧАВА ОТ „МЕЖДУЗВЕЗДНИ ВОЙНИ“

Появата на познати герои от вселената на „Междузвездни войни“ като Боба Фет и Асока Тано доведе до предположения от някои фенове, че от „Лукасфилм“ ще искат да разработят спиноф истории. И те се оказаха достоверни. Засега са обявени само тези две заглавия, но Катлийн Кенеди, президент на „Лукасфилм“, потвърди, че в идните години се очакват общо 10 продукции от франчайза, всички за „Дисни +“.

Предвид липсващите детайли, „Рейнджъри на Новата република“ предизвика въображението на феновете, които бързо предположиха, че героят на фокус ще бъде Кара Дюн. В последните епизоди на „Мандалореца“ тя тъкмо зае поста рейнджър на Новата република и според някои заглавието не е никак случайно избрано. И понеже сериалът ще се развива във времето на „Мандалореца“, твърде възможно е да видим още познати лица. Вече има потвърждение, че едно от тях ще бъде на Асока Тано. Това доказва очакването на някои зрители, че след успеха на сериала за Мандо и Детето, „Лукасфилм“ ще опита да създаде цяла мултивселена, по примера на „Отмъстителите“ на „Марвел“.

Към момента нито „Рейнджъри на Новата република“, нито „Асока Тано“ имат обявени премиерни дати. Компанията обаче е заета с други проекти – работи по сериалите „Андор“ и „Оби-Уан Кеноби“, за които няма нова информация. Възможно е „Рейнджъри…“ и „Асока Тано“ да са готови най-рано през 2022 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90