Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Два свята, непреодолима пропаст между тях

За „късмет“, редакцията на „Площад Славейков“ се оказа в опасна близост до празнуващите абитуриенти. Снимка: Стоп кадър от видео - Два свята, непреодолима пропаст между тях

За „късмет“, редакцията на „Площад Славейков“ се оказа в опасна близост до празнуващите абитуриенти. Снимка: Стоп кадър от видео

Близко до книжарничката, откъдето се обадиха, че са ми намерили една книга, гърми мощен сърбофолк от най-ниЗка проба и група млади хора пеят, та ще се скъсат, докато броят до 12. Оказва се, че си е наш чалгафолк, защото долавям да се пее за цици и баджаци.

В книжарничката две момчета и две момичета си купуват двутомник на съвременен наш писател и малко не им стига за книжка с хайку. Отвън им предлагам парички да си я купят. Приемат смутено-радостно.

А аз си мисля дали между първите и вторите младежи няма вече непреодолима пропаст. С първите властта говори един и същ език – простаци, шестаци, кюфтаци и съответно баджаци. А с вторите? Тя за тях няма нито думи, нито алтернативи. И те за нея ги нямат. Техните думи не са обърнати към нея, защото няма да бъдат разбрани.

Терминал 2 е тяхната алтернатива.


Бел. ред. – коментарът е от профила на Николай Слатински във Фейсбук, публикуваме го със съгласието на автора. Заглавието е на „Площад Славейков“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg