Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Годината на Шекспир с „Дванайсета нощ“ в Сатирата

Постановката на Петър Денчев пристига от Русе на софийска сцена

Според режисьора Петър Денчев „Дванайсета нощ” е упражнение по привидности – история за любовния копнеж и неговите трансформации. - Годината на Шекспир с „Дванайсета нощ“ в Сатирата

Според режисьора Петър Денчев „Дванайсета нощ” е упражнение по привидности – история за любовния копнеж и неговите трансформации.

„Дванайсета нощ“ на Русенския театър гостува на 25 април на сцената на Сатирата в Годината на Шекспир – през 2016-а светът отбелязва 400 години от смъртта на Барда.

Главните роли в съвременната адаптация на комедията се изпълняват от Елена Нацариду, завършила НАТФИЗ „Кр. Сарафов” само преди две години, и малко по-голямата от нея Мариана Бонева, дипломирала се също в Театралната академия, но през 2012 г. Освен тях в представлението участва почти цялата трупа на Русенския театър „Сава Огнянон“, включително доайените Иван Самоковлиев, Мариана Крумова и Венцислав Петков.

Според режисьора на спектакъла Петър Денчев „Дванайсета нощ” е упражнение по привидности – история за любовния копнеж и неговите трансформации, за бленуването като начин на живот и запълването на същностните липси, за изживяването на живота като блян.

„Животът в Илирия отдавна е изтлял, превърнал се е в бленуване, където човек се влюбва в привидностите, но същността остава невидима – казва режисьорът. – Затова „вчувстването” е невъзможно.”

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

За представлението е използван преводът на Валери Петров. Сценографията и костюмите са на Елица Георгиева, а музиката – на Пламен Мирчев – Мирона.

Фоби

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах