Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Две 100-годишнини в един концерт на Веско Ешкенази и Людмил Ангелов

Ще изпълнят произведения от Гершуин, Пиацола и Рамирес

Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов си партнират повече от 25 г.  - Две 100-годишнини в един концерт на Веско Ешкенази и Людмил Ангелов

Веско Пантелеев-Ешкенази и Людмил Ангелов си партнират повече от 25 г.

Двама от най-изявените български музиканти на международната сцена – цигуларят Веско Пантелеев-Ешкенази и пианистът Людмил Ангелов, се събират отново заедно за нов проект. Съвместният им концерт „Пиацола и Гершуин“ на 26 май в Зала „България“ е част от програмата на „Европейски музикален фестивал“ и ще отбележи 100-годишнината от рождението на аржентинския майстор на тангото Астор Пиацола, която се чества по света през 2021 г.

В програмата на концерта ще влязат някои от най-популярните пиеси на Гершуин, аранжирани за пиано и цигулка – „I Got Rhythm“, „Someone to Watch Over Me“ и „Embraceable You“. Двамата солисти ще изпълнят също страстните танга на Астор Пиацола „Libertango“, „Oblivion“, „Vuelvo al sur“, част от съвместния албум „Танго“ на тандема. Ще прозвучи и музика от аржентинския композитор Ариел Рамирес, автор на „Креолска меса“. През 2021 г. се навършват 100 години и от неговото рождение.

Ешкенази и Ангелов си партнират от 1995 г. Дуото се събира периодично за различни творчески проекти, винаги възторжено приемани от публиката.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg