POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Две чудесни спасения, случайно уловени (видео)

Коте от Калининград в Руската федерация се оказва на оживена магистрала и изглежда, че само чудо може да го спаси от връхлитащите един след друг автомобили. Снимка: Стопкадър - Две чудесни спасения, случайно уловени (видео)

Коте от Калининград в Руската федерация се оказва на оживена магистрала и изглежда, че само чудо може да го спаси от връхлитащите един след друг автомобили. Снимка: Стопкадър

Има една доста цинична медийна поговорка, if it bleeds it leads, която може да се преведе като „щом кърви, ще върви“. Звучи безумно, че кадрите с взривени хора или скачащи от прозорците на горяща сграда провокират вниманието на повече хора, отколкото например сериозен дебат за данъчната политика, но това е факт и той си има психологическо обяснение.

Спасението на котка, качила се на дърво, също предлага интересна интрига (дали пък човекът, който се опитва да помогне на животното, няма да падне от дървото и да се пребие?), но тези сюжети обикновено завършват с хепиенд, без пролята кръв – и въпреки това имат своите почитатели. И те не само оставят зрителя щастлив, вместо разтревожен, а могат да имат да послужат и за добър пример.

Предлагаме ви две подобни истории. В първото видео коте от Калининград в Руската федерация се оказва на оживена магистрала и изглежда, че само чудо може да го спаси от връхлитащите един след друг автомобили. В един момент животинчето сякаш губи надежда и се вцепенява пред неизбежния край, а ние все по-изнервено се питаме няма ли най-сетне някой шофьор да спре и да възстанови вярата ни в човечеството?

Второто видео е от зоопарк в Сеул, Корея, и в него любопитно слонче се подхлъзва, пада в басейн и започва да се дави. Наоколо няма никакви хора, но въпреки първоначалната паника, два възрастни слона веднага се притичват на помощ.

И двете видеа са заснети от камери за видеонаблюдение и са от видеораздела на Би Би Си.

Второто видео можете да видите тук.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg