Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Две пандемични години по-късно: Ник Мейсън най-после у нас

Концертът на барабаниста на „Пинк Флойд“ в НДК с нова дата

Ник Мейсън (в средата) с групата му „Saucerful of Secrets“ - Две пандемични години по-късно: Ник Мейсън най-после у нас

Ник Мейсън (в средата) с групата му „Saucerful of Secrets“

Ник Мейсън, основател и единственият член на „Пинк Флойд“, който е в групата през всички фази на развитието ѝ, ще пристигне у нас с две години закъснение заради Ковид. Роклегендата трябваше да излезе пред българската публика през юни 2020 г., но световната пандемия промени плановете. Сега голямото европейско турне на Мейсън и групата му „Saucerful of Secrets“ ще направи спирка в София на 8 юни. Залата отново е НДК.

Всички билети важат без презаверка, уточняват организаторите от „Nucoast Concerts“.

Групата изпълнява музика от ранните години на „Пинк Флойд“ с основната цел да улови и предаде на публиката специфичния дух на времето, а не просто да изпълнява кавъри на най-популярните им песни. Турнето „Echoes“, с което Мейсън и компания ще гостуват в София, представя обновен репертоар, който включва парчета от периода между 1967 и 1972 г., в това число албума „Obscured by Clouds“ и легендарната песен „Echoes“.

„Saucerful of Secrets“ е създадена през 2018 г., в нея членуват китаристите Гари Кемп от „Spandau Ballet“ и Лий Харис от „Blockheads“, басистът на „Пинк Флойд“ Гай Прат и Дом Бекен от „The Orb“ на клавишните. През 2020 г. формацията на Ник Мейсън в състава, в който я очакваме у нас, издаде албум с изпълнения на живо и филм „Live at the Roundhouse”.

Барабанистът участва и в тайната звукозаписна сесия на сингъла „Hey Hey Rise Up“ – песента, с която „Пинк Флойд“ се завърнаха на музикалната сцена в края на март, за да подкрепят хората в Украйна.

Мейсън е световнопризнат музикант и носител на отличието „Prog God” за 2019 г. на престижните награди на списание „Prog“, сред чиито лауреати са негови колеги като Джон Андерсън, Питър Гейбриъл, Иън Андерсън и др.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90