POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Две зими идат преди финала на „Игра на тронове“

Снимките на сериала ще продължат до лятото догодина – ново доказателство, че няма да видим последния сезон през 2018-а

Няма да научим скоро каква е съдбата на Тормунд – и дали въобще е жив. Снимка: НВО - Две зими идат преди финала на „Игра на тронове“

Няма да научим скоро каква е съдбата на Тормунд – и дали въобще е жив. Снимка: НВО

Ще умре ли Джон Сняг? Ще има ли (човешки) деца Денерис? Ще получи ли замък Брон? Кой ще седне на Железния трон? Доста време (и поне две зими) ще изтече, докато разберем отговорите на тези въпроси. Нови свидетелства от Вестерос засилват възможността осмият, последен сезон на „Игра на тронове“ да бъде излъчен чак през 2019-а – и догодина да не видим нищо от сериала.

В интервю пред „Тв гайд“ Лиъм Кънингам, който играе сър Давос Държеливия, коментира, че епизодите в осмия сезон ще бъдат по-дълги от досегашните, но процесът по снимането им – не. По думите му, снимките ще продължат до лятото на 2018 г., въпреки че ще се работи само по шест серии.

Обичайно един сезон на „Игра на тронове“ се снима за около шест месеца, типично до около декември (освен седмия сезон – той имаше премиера за пръв път през лятото, след снимки от август до февруари), анализира „Ентъртейнмънт уийкли“. Снимките на последните епизоди започват по-късно този месец. Ако продукцията продължи „до лятото“, това са най-малко шест месеца (а някои слухове предполагат, че ще е повече).

Със снимки до лятото и предвид скъпата и сложна постпродукция на „Игра на тронове“, далеч по-логично е премиерата на последния сезон да е през 2019 г., отколкото догодина.

Освен това, добавя американското издание, другото голямо жанрово заглавие на НВО, „Западен свят“, се завръща след двугодишна пауза през 2018-а (въпреки че още няма дата), така че може да се предположи, че в следващите месеци телевизионната мрежа ще фокусира вниманието ни върху хуманоидите роботи, а не върху кървавите битки и дворцовите интриги за Железния трон.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС