Найден Тодоров и Даниел Хоуп

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Двойната Дарина и бардаците

Ловеца за нашите малки Дарини, Марини, Анита и Марийки в 6-и, 10-и или 11-и клас, които не знаем какво правят в Мрежата и кой ги дебне от другата страна

Снимка: Емил Георгиев - Двойната Дарина и бардаците

Снимка: Емил Георгиев

Лиза била психиатър. Дали е добра, интернет мълчи. Дали е луда – също.

Но забелязала, че Фейсбук й предлага за приятели… собствените й пациенти. Без да му пука за лични данни, лекарска тайна или пък списък с телефони. Какво си е казала Лиза с тях – не знам. Наскоро обаче един инцидент във Фейсбук ме накара да си мисля, че скоро и аз ще се сприятеля с въпросната Лиза.

За да разкажа историята, първо трябва да повдигна полата на онлайн журналистиката. Дали от там се носи приятна миризма, не знам, всеки има различен опит. Тя обаче крие една малка тайна. За да привлекат читатели, повечето сайтове разчитат на Фейсбук. Както знаем обаче, социалната мрежа е мръсна гад и иска да печели пари. За да я излъжат, повечето онлайн медии правят фалшиви профили (затова ако не сте хубав като кмета на Симитли, се замислете защо някаква лъскава мадама ви иска приятелство).

Речено-сторено, и в нашия сайт си създадохме „аватар“. Кръстихме го Дарина. Всеки аватар обаче трябва да има някакъв живец и действие, за да привлече „клиентела“. Затова назначих един дебеличък македонист от ВМРО да отговаря за профила на Дарина. И девойката тръгна по наклонената плоскост.

Македонецът всеки ден пускаше нов статус – Дарина отиде на море, забавляваше се на заведение с приятелки, качи се даже на Мусала, милата. После я хвана мускулна треска. А мъжете в профила й валяха като зайци. Голи, облечени, с ножове, телефони и доста по-интимни части в ръката. Македонецът видя толкова мъжки членове, колкото и Салвадор Дали не е сънувал. Това, което го вбеси най-много обаче, беше един скопски доктор на науките, който също налетя на Дарина. Нашият македонист обаче тия ги режеше като кисела краставица с изречението:

„Аз си общувам само с българи.“

За да не го отцепят обаче, на другите трябваше да отговаря. На едни пишеше, че е ангажирана и има приятел. Други лъжеше, че е бременна. На трети дори правеше комплименти. А всеки обед пиеше по четири бири, че да има сили и енергия да води „полов живот“ във Фейсбук.

Дарина за норматив събра близо 2 000 последователи. И тогава последва шок. Нашият аватар получи предложение да стане проститутка.

Всичко започна с един невинен разговор.

– Здравей. Как си?

– Благодаря, добре – пише македонецът, обнадежден, че за първи път му пише жена, руса и от Варна.

– Ти във Варна ли живееш?

– Не, в София, ама често се прибирам.

– Жалко, надявах си да си във Варна, че евентуално да ти предложа една оферта. То е малко деликатно и не е много за тук, за едни ангажименти става въпрос. Едно частно парти, конкретно.

Тук македонецът започва да усеща накъде бие вятърът и пита:

– Свързано ли е задължително със секс?

– Да.

След тази кратка увертюра следва и истинската оферта.

„Хората са много сериозни и плащат добре. Аз ги познавам, само един не съм го виждала. 30-35 години средно. Най-общо казано са мутрички, няма да изпадам в подробности с какво се занимават, татуси, мускули… Общо са петима. Четиримата ги знам отдавна, стари клиенти са ми. Стабилни момчета, ще има бяло, висококачествено в изобилие. От снимките ми се видя точна и широко скроена, а аз рядко греша за подобни неща.

Аз по принцип си имам приятелки, но сега са или в чужбина, или на Слънчака. Партито ще е на една вила близо до Варна. Ангажиментът е от около 22 ч. вечерта до към 4 сутринта, това са 6 часа. Както казах, те са петма, стабилни са, няма простотии, става купон, искат 3 или 4 мацки. Ако сме 3 х 2000 на мацка, ако сме 4 х 1500, аз трябва да определя колко да сме, след като го обсъдя и с другите мацки. Обикновено оставят и бакшиш.

До сряда искам да съм определила екипа. Едната ми приятелка е сигурна, тя е малка, но е голяма звезда напоследък. На 20 е и е много надъхана за пари, така че ние с нея сме за идеята да сме 3. Визията не е всичко, сигурно и ти го знаеш.

През годините ме научиха, че може да се разчита на мен за цялостна организация на събитията. Аз съм почнала от танцьорка в дискотека. Те този тип ангажименти не излизат всеки ден, но напосле-дък основно за такива ме търсят, защото съм се специализирала. Такива за по час, два с по един  не са ми приоритет. Пускам ги на малката. От една такава оргия си тръгвам с по 3 хилядарки средно. Дали ще го правя с един, или с 5 – за мен няма особена разлика“.

Тук дори македонецът замлъкна. И аз замлъкнах.

Сетих се за стотиците Дарини от знайни и незнайни места, онези Дарини с прилепналите дънки, високите обувки, прилепчивия грим, които щракат с пръсти в софийските дискотеки. Или пък онези Дарини, които с таблетите в ученическите раници търсят любовта във Фейсбук, не фалшивата и тази от лексиконите, а онази, истинската. За нашите малки Дарини, Марини, Анита и Марийки в 6-и, 10-и или 11-и клас, които не знаем какво правят в Мрежата и кой ги дебне от другата страна.

Замислих се колко е гнусно да превърнеш в бардак точно тази Мрежа, чиято основна цел е да споделя общо пространство с приятели и хора с еднакво мислене. Отвратих се.

А относно Дарина, в крайна сметка реших да я оженя. Сигурно скоро ще роди. Сега с нея се сприятеляват майки. И честно да ви кажа, почитателите й не намаляха, напротив – почти се удвоиха. Очаквам някой ден да оживее наистина. И да я срещна на улицата.

За да й кажа от какво всъщност се е отървала.


Източник: „Мама Нинджа“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах