Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

„Двубой“ в Народния, прилив на серотонин в театъра

Най-интересните събития от 22 до 28 февруари 2021 г.

Серотонин

Серотонин

Театър „Азарян“

22.02.2021

19:00

Спектакълът по романа на Мишел Уелбек откри новия сезон на „Азарян“ в края на септември 2020 г. Серотонинът е познат като „хормон на щастието“, а спектакълът изследва основанията за живот на човека, живеещ в началото на XXI век, определян от Уелбек като „хилядолетието в повече“. Режисьор е Крис Шарков („Дивата патица“, „Лив Щайн“), участват Васил Читанов, Ирмена Чичикова, Ивайло Драгиев, Биляна Георгиева, Веселина Конакчийска, Боряна Маноилова и Николай Николаев. 

Мартин Идън

Мартин Идън

Дом на киното

23.02.2021

20:30

Филмът на Пиетро Марчело от 2019 г. е слабо базиран на едноименния роман на Джек Лондон. Филмът, който съчетава архивен материал и художествено повествование, разказва за беден и необразован моряк (Лука Маринели) и паденията и възходите във връзката му с богатата Елена (Джесика Креси). Решен да сбъдне мечтата си да се ожени за нея, Мартин се хвърля стремглаво към книгите, за да повиши социалния си статус. Превръща се в успешен писател и чак тогава осъзнава, че всички около него се интересуват само от славата и богатството му. 

Концерт на Сергей Редкин и Софийската филхармония

Концерт на Сергей Редкин и Софийската филхармония

Зала „България“

25.02.2021

19:00

Пианистът Сергей Редкин (на снимката) ще си партнира със Софийската филхармония и диригента Саша Гьотцел. У нас пианистът ще представи Моцартовия Концерт за пиано и оркестър № 17 в сол мажор. Във втората част на събитието ще прозвучи Симфониета за камерен оркестър, оп.23 на Александър Цемлински. 
Шекспирин по време на пандемия

Шекспирин по време на пандемия

Малък градски театър „Зад канала“

25.02.2021

19:00

Премиерен спектакъл на Теди Москов по „Хамлет“ на Шекспир. Основните теми в него са властта и „гадостите на властта“, ужасът на едно дете и една режисьорка, която се мъчи да сглоби представление на Шекспир, но без успех. Участват Светлана Янчева, Леонид Йовчев (на снимката), Бойко Кръстанов, Мак Маринов, Каталин Старейшинска и др. 

Нощта на игуаната

Нощта на игуаната

Театър „Възраждане“

26.02.2021

19:00

Премиера на спектакъла по едноименната пиеса на Тенеси Уилямс. Действието се заплита около преподобния Лоурънс Шанън, който съществува с финес между двете измерения на реалното и фантастичното. Шанън е водач на туристическа група, който отказва да продължи екскурзия в Мексико и прибира в джоба си ключа на автобуса, с който пътува групата. На терасата на евтин мексикански хотел, на брега на океана, постепенно се събира забележителна компания. Режисурата е на Весела Василева, участват Георги Златарев, Жана Рашева, Свежен Младенов, Стефан Мавродиев и др.  

Двубой

Двубой

Народен театър, Голяма сцена

26.02.2021

19:00

„Глума в три действия“, както Иван Вазов определя пиесата си, се завръща на сцената на Народния по случай 170-годишнината от рождението на поета. Поводът трябваше да бъде отбелязан през 2020 г., но Ковид-19 промени плановете на трупата. Спектакълът е на с режисьор Мариус Куркински, участват Пламен Димов, Павел Иванов, Стелиан Радев, Константин Еленков, Ирина Митева, Албена Колева, Радина Боршош, Аня Пенчева и други. 

Вижте още: КУРКИНСКИ С „ГЛУМА В ТРИ ДЕЙСТВИЯ“ ОТ ВАЗОВ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.
kapatovo.bg