Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Дж. Р. Р. Мартин потвърди намерението за сериал с 300 дракона

Писателят обори слуховете, че още един спиноф на „Игра на тронове“ е бил отхвърлен от НВО

„Всички много се вълнуваме, въпреки че още опитваме да разберем откъде ще платим за десет хиляди кораба, триста дракона и онези гигантски костенурки“, загатна Дж. Р. Р. Мартин в пост в блога си. Снимка: Стопкадър/НВО - Дж. Р. Р. Мартин потвърди намерението за сериал с 300 дракона

„Всички много се вълнуваме, въпреки че още опитваме да разберем откъде ще платим за десет хиляди кораба, триста дракона и онези гигантски костенурки“, загатна Дж. Р. Р. Мартин в пост в блога си. Снимка: Стопкадър/НВО

Джордж Р. Р. Мартин опроверга слуховете, че спиноф сериалът „Десет хиляди кораба“ е бил отхвърлен и увери, че по него все още се работи. Авторът на „Песен за огън и лед“ сподели в блога си, че продукцията има нов сценарист, но сюжетът остава същият – одисеята на принцесата воин Нимерия и ройнарите, случила се хиляди години преди събитията от „Игра на тронове“.

Сериалът бе обявен още през 2021 г., но от тогава няма никакви новини около него и зрителите допуснаха, че подобно на спиноф сериала за Джон Сняг, и този е бил отхвърлен от НВО. Сега обаче Мартин казва, че по проекта все още се работи. В блога си „Not А Blog“ той приветства новия сценаристка Ебъни Бут, драматуржка, носителка на „Пулицър“:

„Тя е изключително надарена млада драматуржка и с нея е радост да се работи. Когато не пише и не продуцира своите награждавани пиеси на Бродуей и извън него, тя е ангажирана с мен и НВО по новия пилотен епизод на „Десет хиляди кораба“, спиноф на „Игра на тронове“ за Нимерия и ройнарите. Всички много се вълнуваме, въпреки че още опитваме да разберем откъде ще платим за десет хиляди кораба, триста дракона и онези гигантски костенурки“.

Според фолклора на Вестерос, ройнарите живеели в Есос, но паднали в неравна война с драконовите властелини от Валирия. В началото ройнарите имали предимство, но в крайна сметка не могли да устоят на армията на противниците си с 300 дракона. Ставайки свидетел на разрухата на нацията си, Нимерия повежда оцелелите жени, деца и възрастни на опасна одисея, която приключва в Дорн (по-късно седалището на дома Мартел).

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90