Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джъд Лоу отказал да бъде Супермен

Ролята била предложена и на Мат Бомър, но неговата сексуалност попречила на шансовете му

Джъд Лоу отхвърля ролята, която по-късно отива при Брандън Раут. Снимки: ЕПА/БГНЕС и Warner Bros./IMDb - Джъд Лоу отказал да бъде Супермен

Джъд Лоу отхвърля ролята, която по-късно отива при Брандън Раут. Снимки: ЕПА/БГНЕС и Warner Bros./IMDb

Джъд Лоу разкри, че отказал ролята на Супермен преди 20 години, защото не се чувствал комфортно в образа. В интервю за подкаста „The Playlist’s Discourse“ актьорът споделя, че причина за отказа му не била притеснението му да стане част от установен супергеройски франчайз, както по-късно доказва участието му в „Капитан Марвел“ и няколко филма от поредицата „Фантастични животни“, пише „Варайъти“.

Образът на Супермен му бил предложен през 2002-2003 г. за филма „Flyby“, който по-късно е отхвърлен.

„Вярно е, да. Оказах се в онзи процес на флиртуване, но аз винаги устоявах, защото не чувствах, че това е правилната посока – казва Лоу. – И да, знам, че сега ще кажете „Добре, но ти игра Дъмбълдор и Йон-Рог“. Но тук просто се чувствах извън свои води. Тогава като режисьор беше ангажиран Брет Ратнър, моля. Нямаше готов сценарий, ако правилно си спомням. Имаше ли? Не си спомням да съм чел такъв. Беше много отдавна.“

В опит да убеди Лоу, че ролята ще му отива, екипът на филма дори му предлага да облече костюма на Супермен.

„Пробвах го, погледнах се в огледалото и част от мен веднага си помисли: „Еха, това може да е нещо добро“. Но след това си казах, че не мога да го направя, аз самият не успях да продам ролята на себе си. И така, отказах се и целият филм не се случи така или иначе.“

Проектът е отхвърлен от „Уорнър Брос“, които държат правата върху супергероите от Ди Си. Нова продукция от франчайза се появява чак през 2006 г. със „Супермен се завръща“, където главната роля е поверена на Брандън Раут.

Имало е много опити неслучилият се филм за Супермен да бъде осъществен, става ясно и от интервю с Мат Бомър, направено по-рано през седмицата. Той признава, че също бил ухажван за главната роля на супергероя, но твърди, че хомосексуалната му ориентация провалила шансовете му.

„Това се случи във време, в което подобни неща наистина можеха да бъдат използвани като оръжие срещу теб. Как, кога и от кого, не знам, но такова беше моето усещане“, казва той пред „Холивуд Рипортър“.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg