Джъд Лоу оцелява на остров в „Третият ден“ на НВО (видео)

Месеци, след като го гледахме в „Новият папа“

Малко са детайлите около ролята на Джъд Лоу в „Третият ден“. Снимка: „Скай“ - Джъд Лоу оцелява на остров в „Третият ден“ на НВО (видео)

Малко са детайлите около ролята на Джъд Лоу в „Третият ден“. Снимка: „Скай“

Джъд Лоу не слиза от екрана на HBO. Малко след харизматичния Папа Пий XIII в „Новият папа“ на Паоло Сорентино, актьорът влиза в ефира в нов сериал, „Третият ден“ (The Third Day).

Минисериалът е разделен на две части – „Лято“ и „Зима“. Към момента няма много детайли за ролята му, нито за сериала като цяло. Знаем, че в „Лято“ Лоу ще бъде в ролята на Сам, който шофира по тесен път, заобиколен от вода, до остров край британското крайбрежие. Обитателите му извършват ритуали, за опазването на които са готови на всичко. Докато границата между фантазно и реално бавно се размива, пътят обратно към сушата е залят с вода и Сам се оказва затворник на острова.

В „Зима“ героят е Хелън (Наоми Харис) – аутсайдер, но със силна воля, тя пристига на острова в търсене на отговори – на какво, в синопсиса не се посочва. Нейното присъствие предизвиква спорове сред местните хора, а конфронтацията ще реши съдбата на острова.

В пет от шестте епизода предстои да видим и Фрея Алън, станала популярна с ролята на Цири във „Вещерът“ на „Нетфликс“. В „Третият ден“ участват още Емили Уотсън („Чернобил“), Катрин Уотърстън („Фантастичните животни и къде да ги намерим“), Марк Луис Джоунс („Короната“, „Чернобил“)

Продуценти на сериала са „Скай“ и НВО, които си партнират за първи път след огромния успех на минисериала „Чернобил“. Режисьор на „Лято“ е Марк Мъндън („Съкровището“, „Утопия“), на „Зима“ – Филипа Уолторп („Другата Болейн“, епизоди от „Короната“).

Шестте епизода ще тръгнат на 11 май.

Colibri april 2017

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg