POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джъд Лоу предупреден преди 9 г. за вируса и пандемията

Учените, консултанти на филма „Заразяване“, съобщили пред екипа, че e въпрос на време този сюжет да се случи и в реалността

Джъд Лоу в ролята на блогъра и конспиративен теоретик Алън в кадър от филма „Заразяване“ (2011) - Джъд Лоу предупреден преди 9 г. за вируса и пандемията

Джъд Лоу в ролята на блогъра и конспиративен теоретик Алън в кадър от филма „Заразяване“ (2011)

Специалистите, работили като консултанти по филма „Заразяване“, предупредили екипа и актьорския състав, че сюжетът, който пресъздават пред камера, само чака подходящ момент, за да се случи, разказва Джъд Лоу в интервю за списание „GQ“.

Лоу е познат с редица свои роли в киното, но от март месец насам широката публика все по-често го свързва  с образа му в трилъра „Заразяване“ (2011). Филмът на Стивън Содърбърг разказва за заплахата от разпространението на смъртоносна зараза по целия свят.

Докато епидемията придобива все по-застрашителен мащаб, световната медицинска общност се състезава с времето, за да открие лекарство и да контролира паниката, която се разпространява по-бързо и от самия вирус. В същото време обикновените хора се опитват да оцелеят на фона на разпада на обществото. Група медици от Световната здравна организация и Американския център за предотвратяване на заболяванията проследява произхода на вируса до Хонконг и започва работата по намирането на лекарство, докато се бори срещу фалшивите слухове и паниката сред населението.

Това не е преразказ на събитията от 2020-а, а сюжетът на „Заразяване“. Съвпадението качи продукцията на първите места по гледаемост в онлайн платформите. Затова днес, 9 години след премиерата на филма, той отново е тема в интервютата на актьорите, участвали в него.

„Консултантите имаха усещането, че това наистина ще се случи – споделя Джъд Лоу пред „GQ“. – Учените на снимачната площадка, които работеха със Скот (Бърнс – сценаристът, бел. ред.) и Стивън Содърбърг, имаха много опит и познания и знаеха какво да очакват. И ни казаха, че нещо, подобно на това във филма, ще се случи – говореше се не за „ако“, а за „кога“. Начинът, по който описваха развоя на пандемията, както и се случи, имаше логика. “

В „Заразяване“ Лоу влиза в образа на Алън – блогър и последовател на конспиративни теории, който опитва да всява паника с публикациите си и да печели от това. Във филма участват още Гуинет Полтроу, Мат Деймън, Лорънс Фишбърн, Марион Котияр и др.

Лоу споделя, че след края на снимките бил „ужасен“, но след време страхът му утихнал:

Когато 2020-а започна, чухме какво се случва в Китай и то бързо стана видимо по целия свят, алармата в главата ми се включи. За съжаление, не бях особено изненадан“.

Вижте още: ЖИВЕЕМ ВЪВ ФИЛМ, ЕТО КАК СИ ПРЕДСТАВЯХА ЗАРАЗАТА В КИНОТО

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90