Джъд Лоу предупреден преди 9 г. за вируса и пандемията

Учените, консултанти на филма „Заразяване“, съобщили пред екипа, че e въпрос на време този сюжет да се случи и в реалността

Джъд Лоу в ролята на блогъра и конспиративен теоретик Алън в кадър от филма „Заразяване“ (2011) - Джъд Лоу предупреден преди 9 г. за вируса и пандемията

Джъд Лоу в ролята на блогъра и конспиративен теоретик Алън в кадър от филма „Заразяване“ (2011)

Специалистите, работили като консултанти по филма „Заразяване“, предупредили екипа и актьорския състав, че сюжетът, който пресъздават пред камера, само чака подходящ момент, за да се случи, разказва Джъд Лоу в интервю за списание „GQ“.

Лоу е познат с редица свои роли в киното, но от март месец насам широката публика все по-често го свързва  с образа му в трилъра „Заразяване“ (2011). Филмът на Стивън Содърбърг разказва за заплахата от разпространението на смъртоносна зараза по целия свят.

Докато епидемията придобива все по-застрашителен мащаб, световната медицинска общност се състезава с времето, за да открие лекарство и да контролира паниката, която се разпространява по-бързо и от самия вирус. В същото време обикновените хора се опитват да оцелеят на фона на разпада на обществото. Група медици от Световната здравна организация и Американския център за предотвратяване на заболяванията проследява произхода на вируса до Хонконг и започва работата по намирането на лекарство, докато се бори срещу фалшивите слухове и паниката сред населението.

Това не е преразказ на събитията от 2020-а, а сюжетът на „Заразяване“. Съвпадението качи продукцията на първите места по гледаемост в онлайн платформите. Затова днес, 9 години след премиерата на филма, той отново е тема в интервютата на актьорите, участвали в него.

„Консултантите имаха усещането, че това наистина ще се случи – споделя Джъд Лоу пред „GQ“. – Учените на снимачната площадка, които работеха със Скот (Бърнс – сценаристът, бел. ред.) и Стивън Содърбърг, имаха много опит и познания и знаеха какво да очакват. И ни казаха, че нещо, подобно на това във филма, ще се случи – говореше се не за „ако“, а за „кога“. Начинът, по който описваха развоя на пандемията, както и се случи, имаше логика. “

В „Заразяване“ Лоу влиза в образа на Алън – блогър и последовател на конспиративни теории, който опитва да всява паника с публикациите си и да печели от това. Във филма участват още Гуинет Полтроу, Мат Деймън, Лорънс Фишбърн, Марион Котияр и др.

Лоу споделя, че след края на снимките бил „ужасен“, но след време страхът му утихнал:

Когато 2020-а започна, чухме какво се случва в Китай и то бързо стана видимо по целия свят, алармата в главата ми се включи. За съжаление, не бях особено изненадан“.

Вижте още: ЖИВЕЕМ ВЪВ ФИЛМ, ЕТО КАК СИ ПРЕДСТАВЯХА ЗАРАЗАТА В КИНОТО

Четенето е безопасно за вашето здраве

Има ни заради вас

Скъпи приятели, читатели на „Площад Славейков”,

През трудните месеци на карантината, когато културата беше поставена на пауза, ние преминахме заедно с вас и благодарение на вас, без да спрем и за миг. Успяхме да ви заведем там, където изкуството е живо. Бяхме вашият пътеводител за безплатните изложби, концерти, опера, кино... Разказвахме ви за новото и за древното в света на изкуството, за усилията на творците да оцелеят в кризата. Внимавахме да не допускаме фалшиви новини – родни или чужди.

Благодарение на вашата подкрепа и дарения успяхме да преминем през първите трудни месеци. Помощта ви доказа, че сме ви необходими.

За съжаление, вирусът все още не си е отишъл, културата ще мине през дълъг период на възстановяване. Нашата мисия е да бъдем до нея, да ѝ помагаме, за да се завърне в пълния си блясък пред своята публика. Затова отново се обръщаме към вас, нашите читатели: не спирайте да ни поддържате. Без вас ще оцелеем трудно, културата има нужда от професионални медии, които да я подкрепят и да я свързват с вас, публиката.

Все още се нуждаем от вашата финансова подкрепа. Благодарим ви от сърце за всичко направено досега и за всичко, което ще направите в бъдеще.

Има ни за вас и заради вас.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах