Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джак Блек в странно изпълнение на „Ерген деда“ (видео)

Джак Блек е сред най-добре пеещите актьори в Холивуд. - Джак Блек в странно изпълнение на „Ерген деда“ (видео)

Джак Блек е сред най-добре пеещите актьори в Холивуд.

Джак Блек публикува в социалните мрежи странна интерпретация на песента „Ерген деда, червен деда“. Американският актьор не пее, а синхронизира с текста на песента в изпълнение на „Мистериите на българските гласове“. Клипът е качен на страницата на Radio X във Фейсбук.

Киноманите знаят, че Блек е сред най-добре пеещите актьори в Холивуд, в YouTube има немалко записи с негови, предимно рок изпълнения. Но актьорът е почитател и на българския фолкор. Разбрахме го преди години, когато го сподели пред българска репортерка, опитваща се да изкопчи някоя клюка от него и Анджелина Джоли по доста необичаен за това намерение повод – по време на рекламните интервютата около премиерата на анимационния филм „Кунг-фу панда“. Попитана откъде е, тя отвръща „България“ и Блек запява българска фолклорна песен…

Чуйте/вижте буфосинфрона на Джак Блек върху „Мистериите“:

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg