Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джаро – козът на Волев, спечелил му субсидия за филм

Всички искат да снимат с Михаил Билалов

В момента Михаил Билалов е най-търсеният актьор у нас - и в киното, и в театъра. - Джаро – козът на Волев, спечелил му субсидия за филм

В момента Михаил Билалов е най-търсеният актьор у нас - и в киното, и в театъра.

Михаил Билалов е козът, донесъл печеливша ръка на режисьора Николай Волев в последното раздаване на покер масата…, пардон – сесия за субсидии от Националния филмов център.

Проектът на Волев „Извън пътя” беше класиран на първо място от 21 кандидатури и ще получи до 1 050 000 лева държавно финансиране.

Освен от сценария, чийто автор е самият режисьор, комисията се впечатлила и от факта, че в главната роля е ангажиран Джаро от сериала „Под прикритие“. Към момента Волев все още не е подписал договор, но Билалов е дал предварително съгласие да участва в „Извън пътя”.

С тази лента Волев се завръща в киното след 13-годишно отсъствие. По собствените му думи, в основата й е лична, а не социална история – главният герой се качва на стар и очукан джип и се спасява сред природата от натоварването на големия град.

Снимките ще започнат най-рано догодина, защото режисьорът трябва да осигури останалата част от финансирането на лентата.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90