Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джъстин Тимбърлейк: Аз съм сърбин, аз съм човек

Певецът Джъстин Тимбърлейк - Джъстин Тимбърлейк: Аз съм сърбин, аз съм човек

Певецът Джъстин Тимбърлейк

Джъстин Тимбърлейк отправи призив за помощ да помогнем на бедстващите хора след потопа в Сърбия, Босна и Хърватия. Певецът публикува своя снимка в интернет с лист, на който е изписал:

„Аз съм сърбин
Аз съм босненец
Аз съм хърватин
Аз съм човек“

Десетки хиляди хора пострадаха на Балканите от придошлите реки. Една трета от територията на Сърбия е под вода, най-силно пострадал е град Обреновац, където приливната вълна е била висока 6-7 метра. Десетки хиляди сърби са евакуирани, около 150 000 домакинства са без електричество, а в Босна и Херцеговина без ток са много повече хора. Наводненията на балканите са отнели живота най-малко на 30 души.

На помощ на западната ни съседка са се притекли Германия, Австрия, Словения и България. София изпрати в Сърбия два противопожарни автомобила и 28 огнеборци, които изпомпват калта.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС