СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джъстин Тимбърлейк се извини на Бритни Спиърс и Джанет Джаксън

Съжалявам, че съм се възползвал от система, която приема мизогинията и расизма, казва певецът в изявление, провокирано от филма „Framing Britney Spears“

През 2002 г. Джъстин Тимбърлейк намеква, че Бритни Спиърс му е изневерила, което се отразява на репутацията на певицата. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джъстин Тимбърлейк се извини на Бритни Спиърс и Джанет Джаксън

През 2002 г. Джъстин Тимбърлейк намеква, че Бритни Спиърс му е изневерила, което се отразява на репутацията на певицата. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джъстин Тимбърлейк поднесе извиненията си на Бритни Спиърс и Джанет Джаксън на 12 февруари, седмица след премиерата на документалния филм „Framing Britney Spears“, в който се защитава тезата, че менталното състояние на певицата е пострадало заради непрекъснатото медийно внимание към нея. След премиерата на филма Тимбърлейк бе в центъра на вълна от критики за поведението му към Спиърс след раздялата им през 2002 г.

В неясен пост в Инстраграм той написа, че е видял всички публикации, видеа и обвинения, в които е бил отбелязан, затова:

„Дълбоко съжалявам за моментите в живота ми, когато моите действия за допринасяли за проблема; когато съм говорил, където не е трябвало, и когато съм мълчал, когато е трябвало да защитя онова, което е правилно“.

Макар и да не уточнява случая, свързан с Джанет Джаксън, извинението към нея най-вероятно е заради гаф от съвместното им изпълнение в полувремето на „Супербоул“ през 2004 г. Тимбърлейк пее „Bet I’ll have you naked by the end of this song“ (Обзалагам се, че ще си гола до края на тази песен) и по план трябва да разкъса част от костюма на Джаксън, но по погрешка разкрива голата ѝ гръд пред камерите. Учудващо, повечето негативни коментари след това са насочени към Джаксън и по-късно Тимбърлейк признава, че е трябвало да я защити тогава.

„Осъзнавам, че в тези моменти – и в много други – не съм отговорил на очакванията и съм се възползвал от система, която приема мизогинията и расизма“, добавя певецът в поста си.

Спиърс среща Тимбърлейк, когато е само на 12, двамата участват заедно в шоуто „Клубът на Мики Маус“ в началото на 90-те. Няколко години по-късно двамата се срещат отново и в началото на 1999 г. връзката им става публична. През март 2002 г. двамата изненадващо се разделят. В публични изяви след края на взаимоотношенията им Тимбърлейк поема ролята на жертва, разказва, че са му изневерявали и не говори ласкаво за Бритни. Част от тези коментари попадат в документалния филм на „Ню Йорк Таймс“ и FX и провокираха нови обвинения към поппевеца. Подозренията на неговите почитатели, че Спиърс му е изневерила, се потвърждават от видео на Тимбърлейк, в което жена с подобни на певицата черти изневерява на лирическия герой.

„Framing Britney Spears“, който имаше премиера по „Хулу“ на 5 февруари, разглежда реакциите след тяхната раздяла и всеобщото схващане, че Бритни е виновна за раздялата им. Мнозина излизат пред камерите на продукцията, за да поднесат директните си извинения, че са се шегували на неин гръб по груб и сексистки  начин. Но зрителите се питаха къде е извинението, което певицата наистина заслужава, къде е Джъстин Тимбърлейк. Други попитаха: „А Джанет Джаксън?“.

„Искам да се извиня на Бритни Спиърс и на Джанет Джаксън поотделно, защото ми пука за тези жени и ги уважавам, а знам, че се провалих – продължава Тимбърлейк в изявлението си. – Заради моето невежество не съм разпознал онова, което се е случило тогава, но не искам никога повече да се възползвам от хора, които обществото иска да унижи.“

Вижте още: ОСВОБОДЕТЕ БРИТНИ СПИЪРС, НАСТОЯВАТ ФЕНОВЕ

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg