VivaPay

Джаз фестивалът в Монтрьо с петдесет безплатни концерта онлайн

Записи на Рей Чарлз, Нина Симон, Джони Кеш и много други (линк)

Елтън Джон на сцената на джаз фестивала в Монтрьо през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джаз фестивалът в Монтрьо с петдесет безплатни концерта онлайн

Елтън Джон на сцената на джаз фестивала в Монтрьо през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Петдесет безплатни концерта за любителите на джаза предлага фестивалът в Монтрьо, съобщиха неговите организатори. Сред свободните за слушане онлайн записи има изпълнения на Рей Чарлз, Нина Симон, Джони Кеш, Дийп Пърпъл, Карлос Сантана и много други.

Безплатният ресурс може да бъде намерен тук и се отваря след въвеждане на кода FREEMJF1M.

Джаз фестивалът в Монтрьо се провежда ежегодно през юли в  Швейцария, на брега на Женевското езеро. Създаден през 1967 г. от Клод Нобс, той се е превърнал в най-голямото световно музикално събитие в областта на джаза. Близо 250 000 зрители посещават фестивала всяка година.

За повече от 50 години Монтрьо е бил домакин на емблематични артисти, сред които Майлс Дейвис, Арета Франклин, Ела Фицджералд, Марвин Гай, Принс, Ленард Коен, Дейвид Бауи, Елтън Джон и Стиви Уондър.

Америка за България

„Дийп пърпъл“ и Принс включват Монтрьо в песните си, а Дейвид Бауи и Фреди Меркюри дори са живели известно време в околностите и са записвали албуми там.

Подкрепете ни!

Скъпи читатели, „Площад Славейков“ има нужда от вас.

Никога до днес не сме разказвали за трудностите, които има нашата медия сред конкуренцията на сензационната журналистика и паразитирането на редица популярни сайтове с авторски текстове от нашия онлайн площад. Истината е, че съществуването ни е възможно благодарение основно на културните институции, които ни ценят като истинския културен портал на България.

Сега се намираме в извънредна ситуация. Колапсът на родния културен живот ще се отрази фатално на „Площад Славейков“. А точно днес, когато изолацията става начин на живот, ние осигуряваме достъп до културата във вашия дом, даваме ви това, от което карантината ви лишава.

Затова се надяваме да ни подкрепите и да минем през критичните времена заедно. С вашата помощ „Площад Славейков“ ще продължи да бъде прозорец към културата и към света.

Ако цените нашето присъствие в интернет, ако държите на нашата позиция, независимо дали сме на едно мнение с вас, ако желаете и занапред да бъдем част от вашето ежедневие, подкрепете ни!

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg