Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джаз, класика и Вейдър на четири рояла в зала 1

Трети концерт без предпазно въже в НДК

Четиримата пианисти изнесоха вече два концерта на четирите рояла „Стейнуей“ през 2015 г. Снимка: Архив, Румен Добрев  - Джаз, класика и Вейдър на четири рояла в зала 1

Четиримата пианисти изнесоха вече два концерта на четирите рояла „Стейнуей“ през 2015 г. Снимка: Архив, Румен Добрев

Четири рояла се събират за трети път в зала 1 на НДК. Иван Янъков, Георги Черкин, Ангел Заберски-син и Живко Петров изнасят нов концерт на 31 май, като в програмата си са заложили произведения на Брамс, Щраус, Шопен, Моцарт, Рахманинов – както и няколко музикални изненади.

Една от тях ще са интерпретации на филмова музика – Петър Ступел с негова работа по класическата българска комедия „Любимец 13“ (аранжимент на Живко Петров) и части от „Междузвездни войни“ на Джон Уилямс (ар. на Георги Черкин).

В концерта на 31 май ще се включат още Димитър Семов – барабани и Борис Таслев – контрабас.

Билетите вече са в продажба на цени от 20, 30, 40, 50 лв. За деца под 12 г. билетът е 10 лв., а с 20% намаление ще се ползват ученици, студенти, пенсионери, инвалиди.

Четиримата пианисти изнесоха вече два концерта на четирите рояла „Стейнуей“ през 2015 г. Тогавашната експериментална идея за съчетанието между двама музиканти, изпълняващи предимно класика, и двама – джаз, изглеждаше предизвикателна (като алпинизъм без предпазно въже, както я нарече Заберски). През 2017-а е вече традиция.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах