Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джаз, класика и Вейдър на четири рояла в зала 1

Трети концерт без предпазно въже в НДК

Четиримата пианисти изнесоха вече два концерта на четирите рояла „Стейнуей“ през 2015 г. Снимка: Архив, Румен Добрев  - Джаз, класика и Вейдър на четири рояла в зала 1

Четиримата пианисти изнесоха вече два концерта на четирите рояла „Стейнуей“ през 2015 г. Снимка: Архив, Румен Добрев

Четири рояла се събират за трети път в зала 1 на НДК. Иван Янъков, Георги Черкин, Ангел Заберски-син и Живко Петров изнасят нов концерт на 31 май, като в програмата си са заложили произведения на Брамс, Щраус, Шопен, Моцарт, Рахманинов – както и няколко музикални изненади.

Една от тях ще са интерпретации на филмова музика – Петър Ступел с негова работа по класическата българска комедия „Любимец 13“ (аранжимент на Живко Петров) и части от „Междузвездни войни“ на Джон Уилямс (ар. на Георги Черкин).

В концерта на 31 май ще се включат още Димитър Семов – барабани и Борис Таслев – контрабас.

Билетите вече са в продажба на цени от 20, 30, 40, 50 лв. За деца под 12 г. билетът е 10 лв., а с 20% намаление ще се ползват ученици, студенти, пенсионери, инвалиди.

ОПЕРНА ГАЛА с РОЛАНДО ВИЙЯЗОН

Четиримата пианисти изнесоха вече два концерта на четирите рояла „Стейнуей“ през 2015 г. Тогавашната експериментална идея за съчетанието между двама музиканти, изпълняващи предимно класика, и двама – джаз, изглеждаше предизвикателна (като алпинизъм без предпазно въже, както я нарече Заберски). През 2017-а е вече традиция.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах