СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джаз концерт на Уди Алън в „Роял Албърт Хол“

Енергичен набор от импровизации без плейлист в една от най-известните зали в света

Въпреки че е най-известен с работата си като режисьор, страстта на Уди Алън към музиката винаги е вървяла ръка за ръка с киното. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джаз концерт на Уди Алън в „Роял Албърт Хол“

Въпреки че е най-известен с работата си като режисьор, страстта на Уди Алън към музиката винаги е вървяла ръка за ръка с киното. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Уди Алън и „Ню Орлиънс джаз бенд“ ще изнесат концерт в лондонската зала „Роял Албърт Хол“ на 2 юли. Според официалния сайт на института, събитието ще бъде „енергичен набор от импровизации“ и нито ще има „плейлист, нито музикантите ще знаят коя песен Алън, заедно с ръководителя на бандата Еди Дейвис, ще започне след предходната“, пише „Гардиън“.

7-членната група се формира преди повече от 35 години. Музиката, която изпълнява разчита на джаз величия като Луис Армстронг, Сидни Беше, Джордж Люис, Джони Додс и Джими Нуун.

„Ню Орлиънс джаз бенд“ понякога имат участия в Ню Йорк, но за Европа те са сравнителна рядкост. Във Великобритания например последно са били през 2004 г.

Въпреки че е най-известен с работата си като режисьор, страстта на Алън към музиката винаги е вървяла ръка за ръка с киното. Той документира европейското турне на групата през 1996-а за филм и албум – Wild Man Blues. Известно е и че Алън не получи лично Оскара си за оригинален сценарий (за „Полунощ в Париж“) през 2012 г., защото имаше концерт същата вечер.

https://youtu.be/ruNFlVcviK8

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90