Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джаз с Търновската царица в двореца „Врана“

Софийска филхармония започва сезона с три концерта на открито

На 12 септември Камелия Тодорова ще изпълни госпъл, соул и свои хитове със Софийска филхармония в Двореца „Врана“.  - Джаз с Търновската царица в двореца „Врана“

На 12 септември Камелия Тодорова ще изпълни госпъл, соул и свои хитове със Софийска филхармония в Двореца „Врана“.

Една дама, която се прочу в миналото като Търновската царица в българското кино, влиза в двореца „Врана“. Не на аудиенция при Царя, а като солист на събитие с висока естетика. Камелия Тодорова подготвя концерт заедно със Софийската филхармония в двора на царската резиденция на 12 септември.

Гостуването на Софийска филхармония във „Врана“ ще бъде три дни – 11, 12 и 13 септември. Първият концерт е наречен „Неаполитанска серенада“, вторият – „Нощи в бял сатен“, а третият – „В сърцето на Европа“. И трите са на открито.

На 11 септември ще прозвучат теми от Скарлати, Фалкониери, Барбела и Винчи. На диригентския пулт излиза жена – Виржиния Атанасова. Солистите са Алон Сариел (барокова мандолина), Атанас Атанасов (чембало), Мария Радоева (сопран) и Димитър Арнаудов (контратенор).

На 12 септември публиката ще чуе госпъл, соул и хитове на Камелия Тодорова. В спектакъла ще участва и Националният филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ под диригентската палка на Славил Димитров. С тромпета си ще се включи и Михаил Йосифов.

На 13 септември ценителите ще аплодират Софийска филхармония, начело с главния й диригент Мартин Пантелеев. В програмата са Симфония №38 „Пражка“ на Моцарт, „Вариации Рококо“ на Чайковски,  „Унгарски танци“ на Брамс, „Танци от Галанта“ на Золтан Кодай и „Унгарска рапсодия“ на Давид Попер. Солист на виолончело ще бъде Атанас Кръстев.

Ако поради лошо време трите концерта пропаднат, те ще бъдат изнесени в зала „България“ – „Неаполитанска серенада“ на 12 септември от 12 ч., „Нощи в бял сатен“  на 13 септември от 12 ч., а „В сърцето на Европа“ – на 14 септември от 19 ч. в зала „България“.

С тази поредица симфониците ще продължат началото, поставено миналия септември с изпълнения на открито в двора на „Врана“. Домакини на концерта ще бъдат кметът на София Йорданка Фандъкова и стопанинът на Двореца Симеон Сакскобургготски.

 

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90