POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джеф Безос праща жена си в Космоса

Журналистката Лорън Санчес ще бъде част от изцяло женски екипаж

Джеф Безос и Лорън Санчес обявиха връзката си в началото на 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джеф Безос праща жена си в Космоса

Джеф Безос и Лорън Санчес обявиха връзката си в началото на 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лорън Санчес, партньорката на Джеф Безос, сподели плановете си да се включи в следващия полет на космическата компания на милиардера. „Blue Origin“ ще прати ракета до ръба на Космоса в началото на 2024 г. и екипажът му ще бъде съставен само от жени, съобщава Си Би Ес.

„Жените са тези, които водят промяната в света, въздействат и имат послание“, заяви журналистката и пилот на хеликоптер в интервю за „Уолстрийт Джърнъл“.

Санчес потвърди, че Безос няма да бъде на борда на ракетата. Самият той вече летя до Космоса през юли 2021 г.

Колкото и да иска да се качи на този полет, ще трябва да го спра, той ще ни подкрепя отстрани – казва Санчес. – Още от самото начало на мисиите искам да се кача на борда и Джеф се вълнува, че ще осъществи полета с всички тези жени.“

Имената на останалите пет жени от екипажа ще бъдат обявени по-късно.

До момента ракетите на „Blue Origin“ имат шест успешни полета с екипаж на борда. През септември полетът на безпилотна ракета не мина по план и се възпламени. Вследствие на инцидента Федералната авиационна администрация на САЩ забрани всички бъдещи полети на компанията, докато не приключи разследването им и обстоятелствата около пожара на борда на ракетата не бъдат изяснени.

Опера в Летния Театър

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС