Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джеф Кунс рекламира изложба дибидюс

Голата реклама за ретроспективната изложба на Джеф Кунс. - Джеф Кунс рекламира изложба дибидюс

Голата реклама за ретроспективната изложба на Джеф Кунс.

Как художникът Джеф Кунс „работи“ облечен в рождения си костюм пред огромно огледало, показва в новия си брой списание Vanity Fair. Ако това не ви, хм, развълнува за изложбата „Джеф Кунс: Ретроспектива“ в музея „Уитни“, тогава аз ще напусна града и ще подаде оставка от срам.

Това пише в ироничен коментар за предстоящата експозиция на суперзвездата на съвременния пърформанс Джеф Кунс (59) М. Х. Милър в сайта „Галерист“. Ето какво казва още авторът за статията във Vanity Fair на журналиста Грейдън Картър, която е показателна за маркетинга на подобно арт събитие в Америка:

Някои детайли, на които да обърнете внимание:

– Думата „лайно“ се появява в първата алинея. (Хайде, Грейдън Картър! Вече имаш голи части на показ. Каква тип акция целиш?)

– Може би присъствието на голия задник на Джеф Кунс обяснява покрития му пенис със следното изречение:“Кунс, на 59, вече е започнал строг режим с упражнения и диета, за да работи като Пикасо до 80 години;

– Художникът Джеф Кунс е сравнен безсрамно с Пикасо, Курбе, Уорхол, Дюшан, Брехт;

– Показват броя на сътрудниците, работещи за Джеф Кунс в един обикновен ден – 128;

– Джеф Кунс притежава нещо, наречено Кунсмобил – ван с капитански стол за всяко дете (той има осем деца и е вероятно въпрос на време, докато всички те получат по едно риалити шоу, където ще карат колело около неговия Kунсмобил и разрешават загадки).

Сега, когато вече съм видял задника на Кунс, как ще продължа деня си? Освен това, как да изтърпя да дочакам „Джеф Кунс: Ретроспектива“?

Тик-так: 14 дни, 23 часа, 35 минути до Кунс“.

Jef Kuns

Ретроспективната изложба на Джеф Кунс се открива на 27 юли в музея „Уитни“ в Ню Йорк.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС