Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джефри Ръш оклеветен, присъждат му $2,9 млн. обезщетение

„Дейли Телеграф“ се отказа от обвинението в пристрастност на съдията

Освен обезщетението Джефри Ръш трябва да получи от „Дейли Телеграф“ още $1,97 милиона компенсация за минали и бъдещи загубени приходи. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джефри Ръш оклеветен, присъждат му $2,9 млн. обезщетение

Освен обезщетението Джефри Ръш трябва да получи от „Дейли Телеграф“ още $1,97 милиона компенсация за минали и бъдещи загубени приходи. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Австралийският вестник „Дейли Телеграф“ се отказа от твърдението си, че съдията, присъдил на Джефри Ръш 2,9 милиона долара обезщетение заради поредицата от клеветнически статии за носителя на „Оскар”, е демонстрирал предубеденост по време на процеса.

В понеделник „Nationwide News“ – компанията майка на „Дейли Телеграф”, обяви, че ще обжалва решението на федералния съдия Майкъл Уигни, според което вестникът на Рупърт Мърдок е оклеветил Ръш с твърдения, че актьорът е имал „неподходящо поведение” по време на работата по постановката на „Крал Лир” в Сидни.

Вижте още: ОБВИНЕНИЯТА СРЕЩУ ДЖЕФРИ РЪШ – ЗА СЕКСТОРМОЗ НА СЦЕНАТА

Ръш трябва да получи $2,9 милиона, включително $1,97 милиона компенсация за минали и бъдещи загубени приходи – най-голямото обезщетение за клевета на един човек в Австралия.

От „Дейли Телеграф” обявиха в понеделник сутринта, че поведението на Уигни по делото „е породило съмнения за предубеждение“, като приведоха примери за „тона“, използван от съдията по време на процеса и оценката му за достоверността на свидетелите на вестника.

Но в понеделник следобед адвокатът на изданието Том Блекбърн, заяви пред съда, че вестникът няма да настоява на иска си. Блекбърн каза, че „при дадените обстоятелства“ не вижда основание за твърденията за предубеденост, медията ще търси повторно разглеждане на други основания.

Том Блекбърн твърди, че съдията е допуснал грешка в констатацията, че главната свидетелка на „Дейли Телеграф”, Ерин Джийн Норвил, е дала ненадеждни доказателства и при присъждането на обезщетение за Ръш въз основа на „извод“, че актьорът вече нямало да може да работи.

Блекбърн заяви, че решението за присъждане на щети в полза на Ръш е „изненадващо и абсурдно“, защото докато актьорът е „казвал репликите си“ в продължение на три дни от свидетелската банка, той нито веднъж не е споменал, че се спрял да получава оферти за работа.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg