Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джейк Джиленхол в образа на Ленард Бърнстейн, Американеца

Филм за легендарния диригент и композитор на режисьора Кари Фукунага

Ленард Бърнстейн през 1971 г. Снимка: Уикипедия - Джейк Джиленхол в образа на Ленард Бърнстейн, Американеца

Ленард Бърнстейн през 1971 г. Снимка: Уикипедия

Актьорът Джейк Джиленхол влиза в образа на легендарния диригент и композитор Ленард Бърнстейн (1918 – 1990) в биографичния филм „Американецът“. Режисьор на продукцията е Кари Фукунага („То“). Филмът ще бъде базиран на биографията на Бърнстейн от Хъмфри Бъртън, публикувана през 2001 г. Очаква се снимките да започнат през есента, съобщава „Индиуайър“.

Сюжетът ще проследи изидигането на Бърнстейн на музикалната сцена, породено от възхитата, която той предизвиква, след като става помощник-диригент на Нюйоркската филхармония едва на 25 г. Ще видим изкачването му в кариерата, 11-те години начело на Нюйоркската филхармония и процеса на създаване на музиката за филма с Марлон Брандо „На кея“, с който печели „Оскар“, както и на мюзикъла „Уестсайдска история“.

Сценарият на документалния филм е на Майкъл Митник, познат от „Пазителят“ и „Война за светлина“.

„Както много хора, Ленард Бърнстейн намери своя път към живота и сърцето ми с „Уестсайдска история“, когато бях дете – коментира в изявление Джиленхол. – Пораствайки, започнах да научавам за обхвата на работата му, започнах да разбирам размера на неговия принос и благодарността, която съвременната американска култура му дължи.

Като човек Бърнстейн е бил удивителна фигура – пълен с гениалност и противоречия – и ще бъде невероятна чест да разкажа неговата история заедно с моя талантлив приятел Кари.“

„Артистичната страст на Бърнстейн променя начина, по който цели поколения разбират и оценяват музиката – добави режисьорът Фукунага. – Беше невероятно да работя съвместно с Майкъл и Джейк над историята на Бърнстейн, докато се опитвахме да уловим едновременно легендарния човек и твореца. Джейк е перфектният партньор, който да съживи историята на живота му и да въплъти тази легенда.“

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС