Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джеймс Бонд ще се бори срещу мините в името на ООН

Генералният секретар на организацията Бан Ки-Мун се нарече агент 008

Бан Ки Мун благодари на Крейг за отдадеността му в подкрепата на идеята на ООН за свят, освободен от опасността на противопехотните мини. - Джеймс Бонд ще се бори срещу мините в името на ООН

Бан Ки Мун благодари на Крейг за отдадеността му в подкрепата на идеята на ООН за свят, освободен от опасността на противопехотните мини.

Последният актьор, изиграл Джеймс Бонд, Даниел Крейг бе обявен за първи световен застъпник на ООН за унищожаването на противопехотните мини. Назначението направи лично генералният секретар на организацията Бан Ки-Мун, който заяви: „Като агент 007 имахте разрешение да убивате. Днес ви даваме разрешение да спасявате“.

Бан Ки-Мун се пошегува и че тъй като е осмият генерален секретар на ООН, той е агент 008. Вече сериозно, Ки-Мун благодари на Крейг за отдадеността му в подкрепата на идеята на ООН за свят, освободен от опасността на противопехотните минии експлозиви, останали от войните.

„Заедно с киноманите по цял свят и аз съм бил на нокти на седалката си, наблюдайки как г-н Крейг, като Джеймс Бонд, обезврежда цъкащи бомби със закъснител в последните секунди“, каза генералният секретар на ООН и добави: „но съм много по-въодушевен, че той прие да използва звездната си сила да привлече вниманието към благородната кауза за унищожаването на мините“.

Самият Даниел Крейг разкри, че се е сблъскал с наследството на невзривени артилерийски снаряди по време на снимките в Камбоджа. „Имаше страшно много деца наоколо. Знам, че дори аз бях много нервен – не мога да си представя как са се чувствали родителите на тези деца“, разказа той.

Крейг е поредният известен актьор, който поема подобна роля в ООН. Анджелина Джоли е специален посланик по въпросите за бежанците. Миналата година ООН назначи Леонардо ди Каприо за посланик на мира, а актрисата от поредицата за Хари Потър Ема Уотсън е посланик на добра воля за жените.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg