Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джеймс Франко написа история за Линдзи Лоън

Джеймс Франко в образа на Оз - великият и могъщият. - Джеймс Франко написа история за Линдзи Лоън

Джеймс Франко в образа на Оз - великият и могъщият.

Да, това звучи като страшна художествена измислица, но всъщност си е чистата истина.

Джеймс Франко възстановява спомените си за една нощ, в която Линдзи Лоън му предложила себе си. Историята е със заглавие „Бунгало 89” и в нея актьорът и автор в американското издание на списание Vice разказва как 27-годишната старлетка почукала на вратата на покоите му в хотел „Шато Мармон” в Западен Холивуд.

36-годишният Франко, който отрича някога да е бил интимен с Линдзи, й позволил да отседне при него, защото била в безпомощно състояние. Не само, че отказал да се възползва плътски от нея, но цяла нощ й четял разкази на Селинджър.
Наскоро в интернет изтече списък, който съдържа имената на всички любовници на актрисата. Името на актьора от „127 часа” също е в него.

Въпреки че материалът „Бунгало 89” е поместен в рубриката „Измислица” на Vice, в него може да се разпознаят тънките линии между въображение и реалност. По средата на историята Лоън е спомената като „нашето измислено холивудско момиче Линдзи”. По-нататък тя е представена като „талантливо дете актриса” и „известна с това, че си навлича неприятности”.

Ето част от историята:

Телефонът ми иззвъня. Не престана да дрънчи, докато не го вдигнах.

– Ти няма да правиш секс с мен, нали? Линдзи Лоън съм. Кажи го. Кажи името ми все едно го притежаваш. Това не е моето име повече.

– Линдзи Ло-ън.

– Искам просто да преспя на дивана ти. Самотна съм.

– Няма да правим секс. Ако искаш, ела, но ще ти прочета един разказ.

– Приказка за лека нощ?

– Нарича се „Идеален ден за лов на рибка бананка.“

– Мислиш ли, че аз направих това? Че аз направих от себе си драконово момиче, тигрица, че аз съм белята на Холивуд, че съм ужасът на Сънсет Булевард,…, аз ли го направих?…

В есето на Франко са вмъкнати и истории от неговата кариера, в това число срещите му с Гюс ван Сант и Ривър Финикс и детайли от премиерата на „Последното кънтри шоу” – филм на Робърт Олтман с участието на Мерил Стрийп и Линдзи Лоън. Тогава за пръв път луничавата актриса получава отказ от Франко да прави любов с нея.

Въпреки тези биографични детайли историята по-скоро прилича на предупредителна приказка за това какво прави Холивуд с младите си обитатели. „Сънувах вампири и чух глас. Беше демон. Той ми каза: „Храня се със знаменитости и затова и аз самият съм такава. Дарявам на хората като теб всичките несметни отражения на твоята известност. Ти си безсмъртен и ще живееш вечно от екрана и в умовете на хората”, завършва историята си Франко.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС