Летен сезон

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Джеймс Франко съден от бивши студентки за секстормоз и измама

Две жени твърдят, че актьорската му школа била място за „неподходящо и сексуално натоварено поведение“

Актьорът Джеймс Франко на наградите „Златен глобус“ през 2018-а със значка на движението „Time's Up“ („Времето изтече) в знак на солидарност с жертвите на сексуално насилие. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джеймс Франко съден от бивши студентки за секстормоз и измама

Актьорът Джеймс Франко на наградите „Златен глобус“ през 2018-а със значка на движението „Time's Up“ („Времето изтече) в знак на солидарност с жертвите на сексуално насилие. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Нов скандал, свързан със секстормоз, избухна в САЩ. Този път обвиненията са отправени срещу актьора Джеймс Франко. Преди време той вече беше обвинен в тормоз от актрисата Вайълет Пейли. Тя заяви, че по-късно Франко ѝ се извинил. Той дори се присъедини към изразяването на солидарност с жертвите на сексуално насилие по време на церемонията по връчването на „Златен глобус“ през 2018-а.

Сега името му фигурира в дело, в което се твърди, че неговата актьорска школа е била място за сексуални злоупотреби със студентките. Жалбата е подадена в четвъртък във Висшия съд в Лос Анджелис. Ищците са две бивши ученички на вече закритото училище „Студио 4“, съобщава „Гардиън“, позовавайки се на „Ню Йорк Таймс”.

В делото Сара Титър-Каплан и Тони Гаал твърдят, че в актьорска школа на Франко той и двама негови сътрудници са се възползвали от положението си на преподаватели и са изисквали от ученичките услуги от сексуален характер срещу обещания за роли.

Звездата, номинирана за „Оскар“ за „127 часа”, притежаваше „Студио 4“, което имаше клонове в Ню Йорк и Лос Анджелис. Титър-Каплан и Гаал се записали в програмата в Лос Анджелис и плащали месечна такса за обучение в размер на 300 долара. Провеждани са и допълнителни класове, включително майсторски клас за секссцени от 750 долара.

В съдебното дело се твърди, че учениците трябвало да се явят на кастинг, като изпълненията им били записвани на видео, за да може Франко да прегледа кадрите. От тях се искало да се откажат от правата си върху видеозаписите. По-късно по време на майсторския клас не получили никакви професионални указания или напътствия за актьорското си поведения.

„Всъщност, аз не знаех нито за специалните предпазители за голи сцени, нито за правото да се съветвам с режисьора, за обичая предварително да се изработи хореография за секссцените и всяка подробност да се договаря между участниците и режисьора – не знаех нищо от тези правила”, казва Титър-Каплан.

В отговор на запитване от NPR, адвокатът на Франко, Майкъл Плонскър, публикува изявление, в което отрича обвиненията:

„Това не е първият път, когато са отправяни подобни обвинения, някои от тях вече са оттеглени. Не сме имали възможност да разгледаме задълбочено съдебния иск, за който пишат в пресата, а клиентът ни още не го е получил. Джеймс не само отрича всякаква вина, но и ще търси обезщетение за вредите, нанесени му от този иск и публичността, която му бе дадена”.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах