Джеймс Гън, циничният шегобиец, се завръща в „Пазителите на галактиката“

Той бе уволнен миналия юли за стари свои коментари в Туитър на теми като изнасилване, секстормоз и педофилия

„На всички от нашата индустрия и извън нея предлагам най-дълбоките си извинения“, заяви още през юли миналата година режисьорът Джеймс Гън. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джеймс Гън, циничният шегобиец, се завръща в „Пазителите на галактиката“

„На всички от нашата индустрия и извън нея предлагам най-дълбоките си извинения“, заяви още през юли миналата година режисьорът Джеймс Гън. Снимка: ЕПА/БГНЕС

„Дисни“ поднови договора си с Джеймс Гън и режисьорът се завръща зад камерата на третата част от франчайза „Пазителите на галактиката“. Той бе уволнен през юли 2018-а за стари свои публикации в Туитър, с шеги на теми като изнасилване, сексуален тормоз и педофилия, припомня Би Би Си.

Решението на „Дисни“ идва след петицията на актьорския състав на „Пазителите“ с молба режисьорът да продължи работата си по филма. Гън благодари в Туитър на всички, застъпили се за него, и каза, че е „въодушевен да продължи да прави филми, които изследват връзките на любовта между всички нас“.

От „Дисни“ го уволниха внезапно през юли миналата година и определиха публикациите, писани от него преди повече от десет години, като „непростими“. От тогава за Гън се застъпиха Брадли Купър, Крис Прат, Зоуи Салдана, Вин Дизел, Дейв Батиста… Решението режисьорът да се върне в екипа било взето преди месеци, още когато през лятото Гън се извини за постовете си и напълно пое вината, твърди „Дедлайн“, позовавайки се на свои източници. Но може би не е точно така, след като от киностудиото бяха поканили режисьора Тайка Уайтити да заснеме следващия филм от поредицата.

Вижте още: ТАЙКА УАЙТИТИ ОТКАЗА ДА РЕЖИСИРА „ПАЗИТЕЛИТЕ НА ГАЛАКТИКАТА“

Америка за България

Работата на Джеймс Гън по третата част на „Пазителите“ вероятно ще започне, след като приключат снимките на втората част на „Отряд самоубийци“ на конкурентите на „Марвел“ Ди Си.

Двата филма „Пазителите на галактиката“ донесоха приходи от над 1,6 милиарда долара, като продължението задмина първия филм в боксофиса. Преди да бъде уволнен, Гън сподели, че сценарият на третата част вече е готов.

Bookshop 728×90