Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джеймс Кордън събра „Приятели“-те още веднъж (видео)

Резултатът е ужасяващ, пише тв критик на „Гардиън“

„Приятели“-те пяха песента от саундтрака на сериала със смесени чувства. Снимка: Стопкадър - Джеймс Кордън събра „Приятели“-те още веднъж (видео)

„Приятели“-те пяха песента от саундтрака на сериала със смесени чувства. Снимка: Стопкадър

Втора среща пред екрана си дадоха актьорите от „Приятели“ 17 години след края на сериала, този път в шоуто на Джеймс Кордън. Три седмици след премиерата на шоуто „Приятели: Отново заедно“, което събра шестимата любимци на зрителите, тв водещият ги покани да бъдат част от популярния формат Carpool Karaoke на предаването му „Late Late Show“.

11-минутното видео е заснето по време на снимките на шоуто на НВО. Водещият се е възползвал от близостта си до актьорите, тъй като беше своеобразен водещ и на специалния „епизод“, в който те си припомнят любими сцени от сериала и се връщат към спомените от снимачната площадка в „Студио 24“ на „Уорнър брос“. И докато събирането на Дженифър Анистън (Рейчъл), Кортни Кокс (Моника), Лиса Кудроу (Фийби), Дейвид Шуимър (Рос), Мат ЛеБланк (Джоуи) и Матю Пери (Чандлър) пред камерата за пръв път от края на сериала през 2004 г. умили повечето зрители, британските критици не пропуснаха да отбележат ненужното участие на Джеймс Кордън в шоуто и да засипят с критика въпросите му.

Неуспешен е опитът на водещия да реабилитира репутацията си на майстор в развлекателната сфера – сънародниците му тв експерти останаха скептични и след новия епизод на Carpool Karaoke, както нашите сънародници биха възприели нов чалга клип.

След участието му в „Приятели: Отново заедно“ някои изтъкнаха похвално, че Кордън е съумял да запази фокуса на предаването върху гостите си, а не да го открадне върху себе си, както обикновено се случва в предаванията му. След новото издание на караокето, причината за това стана ясна, пише Стюърт Херитидж, тв критик на „Гардиън“.

В интерес на истината, отбелязва той, трябва да се изтъкне, че в предаването на Кордън шестимата от „Приятели“ изглеждат далеч по-отпуснати, може би, защото не трябва да разпознават дълга върволица от полузабравени гост актьори. Но съпоставен с останалите епизоди от поредицата, този е ужасяващо зле, заявява той. Кордън кара голф количка, обикновено използвана за разходка на туристи из студиата на „Уорнър брос“, в която вози шестимата актьори. Обикновено в този формат водещият шофира, а гостите му – предимно музиканти, изпълняват свои хитове. Но кастът на „Приятели“ не са музиканти. Затова вместо това групата пя песента саундтрак на ситкома, „I‘ll Be There for You“ на групата The Rembrandts.

„Беше ли добро караоке? – пита Херетидж. – Не. Беше ли заснето от ъгъл, от който главата на Кордън бе най-голямото нещо на екрана, около пет 5 пъти по-голяма от на Лиса Кудроу, 12 пъти по-голяма от на Дженифър Анистън и 25 пъти по-голяма от на Матю Пери? Да. Но стана ли ясно как се чувстват актьорите от „Приятели“ относно караокето? Определено да.“

По-надолу Херитидж излага теорията си – подредбата на актьорите зад Кордън не е случайно, решението се базира на ентусиазма им. Лиса Кудроу и Кортни Кокс са най-отпред, пропорционално на въодушевлението им, те не само изпяха всеки ред от песента, но и изглеждаха сякаш им харесва. Мат ЛеБланк зад тях се обръщаше непрекъснато настрани и назад, за да се увери, че всички се забавляват колкото него. На самата Анистън очевидно не ѝ беше комфортно, когато песента тръгна, тя се хвана за глава и по-натам отказа да пее през по-голямата част от записа. В интервюта от преди години актьорите са заявявали, че ненавиждат песента от саундтрака и сцената от интрото, в която танцуват пред фонтана е била пресилена.

Последният ред в голф количката бе за Дейвид Шуимър и Матю Пери, които въобще не проявиха интерес към песента. Двамата си говорят, оглеждат се наоколо, в един кадър се вижда как Пери е вперил поглед някъде в далечината с мистериозно изражение, сякаш не може да повярва, че се съгласил да снима нещо толкова унизително, пише критикът.

След „Приятели: Отново заедно“ част от зрителите останаха недоволни, че сегмент от предаването включваше въпросите на Кордън с почти нулева информационна стойност. Стилистиката бе продължена и във втората част на караокето, в която актьорите и водещият се разположиха на иконичното канапе от „Сентръл пърк“. Критиката се повтори и тук – на никого не му трябваше да чуе отговорът на въпроса кой сред шестимата актьори е най-добрият танцьор.

И все пак на кого му пука? – казва Херитидж. – Важното е, че Кордън се забавляваше. Той пя в тон. Главата му бе 25 по-голяма от тази на Пери. Той си прекара чудесно, дори и ако никой друг не можеше да каже същото. А в крайна сметка не е ли тъкмо това преживяването в стил Джеймс Кордън?“

Пълният епизод на караокето в „Late Late Show“ на Джеймс Кордън.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg