Джейсън Момоа вожд на сляпо племе в постапокалиптичния сериал „Виж“ (видео)

„Епъл“ привлича абонати с трейлър на многобилионна продукция преди началото на своята стрийминг платформа

Джейсън Момоа като Баба Вос, предводител на сляпо племе в далечното бъдеще - Джейсън Момоа вожд на сляпо племе в постапокалиптичния сериал „Виж“ (видео)

Джейсън Момоа като Баба Вос, предводител на сляпо племе в далечното бъдеще

Първи трейлър към научно-фантастичния сериал „See“ („Виж“) с Джейсън Момоа показа „Епъл“. Това ще е една от продукциите за новата стрийминг платформа „ТВ плюс“, която привлича абонати още преди услугата да е тръгнала на 1 ноември.

Действието в сериала се развива в далечното бъдеще, малко след като смъртоносен вирус е опустошил човечеството. Малцината оцелели са загубили зрението си и в трейлъра виждаме как едно от племената оцелява, ловува и живее със замъглените си очи. Джейсън Момоа е в образа на Баба Вос, вожд на племето и баща на близнаци, първите от десетилетия родени със зрение. Той трябва да защити децата си от могъща, но отчаяна кралица, която иска смъртта на близнаците. Алфре Уудард („12 години в робство“) е в ролята на духовния пастир на племето.

Сценарист е Стивън Найт („Peaky Blinders“), който е и шоурънър на сериала, режисьор е Франсис Лорънс („Игрите на глада“). В екипа са работили и хора с увредено или липсващо зрение.

Сериалът ще бъде от 10 епизода. Това е едно от продукциите, в които „Епъл“ са инвестирали значителни средства, според „Уолстрийт джърнъл“ са вложени 15 млн. долара на епизод. За сравнение, „Игра на тронове“ харчеше по толкова на епизод чак в осмия сезон, когато вече се бе превърнал в световен феномен.

КОНЦЕРТ НА ОРКЕСТЪРА НА КИТАРИСТИТЕ НА БАРСЕЛОНА

Премиерата на „See“ е на 1 ноември.