Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джеки Чан спасен от смърт по време на снимки

65-годишният актьор често рискува живота си, като отказва да го дублират каскадьори

Джеки Чан и останалите актьори в „Авангард“ - Джеки Чан спасен от смърт по време на снимки

Джеки Чан и останалите актьори в „Авангард“

Джеки Чан за малко да загуби живота си на 23 декември, докато снимал новия си филм „Авангард“ в Китай, съобщава китайската информационна агенция „Синхуа“. Макар и 65-годишен, китайско-американският актьор е добре трениран и все още изпълнява сам всички опасни сцени. Вчера трябвало да бъде заснета сцена под вода, но по време на снимките в морето скала пада върху Чан и го затиска. Актьорът не успява да се измъкне сам.

„Внезапно изпитах страх и цялото ми тяло се разтресе. Осъзнах, че всеки момент може да умра“, споделя той след инцидента.

Когато вече е на ръба да загуби съзнание, Чан си налага спокойствие, задържа още малко дъха си и успява да дочака помощта на екипа.

Още по-уплашен бил режисьорът Стенли Тонг, който сам признава, че се е разридал, когато е видял да изкарват Джеки Чан невредим от водата. Това е деветият им общ филмов проект.

Филмът „Авангард“ ще бъде излъчен премиерно на 25 януари – първия ден от китайската Нова година.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg