Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Джеки Чан става член на комунистическата партия в Китай

Холивудският актьор вярва, че КПК изпълнява всяко свое обещание

Джеки Чан в кадър от филма „Около света за 80 дни“, 2004 г. - Джеки Чан става член на комунистическата партия в Китай

Джеки Чан в кадър от филма „Около света за 80 дни“, 2004 г.

Известният актьор и продуцент Джеки Чан заяви желание да стане официално член на Комунистическата партия на Китай (КПК), съобщиха от изданието „China Morning Post“. Чен е декларирал намерението си по време на симпозиум, организиран от китайската Киноасоциация.

„Завиждам на събраните тук, които са членове на Комунистическата партия на Китай. Аз също смятам, че КПК е забележителна, защото всичко, което нейното ръководство обещае, задължително се изпълнява. Бих искал да стана член на КПК“, цитира китайският вестник думите на Чан.

Актьорът, роден в Хонконг, става популярен още в края на миналия век с участието си в множество филми като майстор на източни бойни изкуства. Голяма част от кариерата му се развива в Холивуд. Днес 67-годишният Чан вече е член на Народния политически консултативен съвет на Китай.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90