Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 9 месеца

Джеки Стоев и БНТ показват как се побратимяват кръчмите и интелектуалците на Балканите

Документален филм ще отбележи Деня на влюбените и виното в националната телевизия

Джеки Стоев в кадър от своя филм „Побратимени кръчми“ - Джеки Стоев и БНТ показват как се побратимяват кръчмите и интелектуалците на Балканите

Джеки Стоев в кадър от своя филм „Побратимени кръчми“

„Побратимени кръчми“ – филм на режисьора Джеки Стоев, ще излъчи БНТ на 14 февруари, Денят на влюбените и виното, съобщиха от националната телевизия. Филмът, определен в прессъобщението като „експеримент за нов жанр – документален мюзикъл“, е заснет през 2001 г.

Документалната лента отразява инициативата на група интелектуалци за побратимяване на кръчми от различни страни под надслов „Световно движение „Побратимени кръчми“. Автори на идеята са собствениците на прословутата вече закрита софийска кръчма „Сам дойдох“, които преди повече от 20 години събират делегация за цял автобус и заминават за Прилеп, където се „побратимяват“ с кръчмата „Снощи минах“.

Освен че носталгично напомня за добрите българо-македонски отношения в началото на века, лентата запечатва завинаги начина, по който се случва интелектуалното общуване на Балканите – на маса, с ядене, пиене, пеене и танци.

Джеки Стоев е известен като неразделна част от творческия тандем Джеки, Джони и Чарли, един от които – Джони Пенков, е вече покойник.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg

Този сайт използва „бисквитки“ с цел анализиране на трафика и измерване на рекламите.

Разбрах