Софийска филхармония МЕГАБОРД

Този текст е публикуван преди повече от 2 години

Джерард Бътлър съди собствениците на „Ню Бояна“ за $10 млн.

Не му била изплатена печалба от филма „Код: Олимп“, сниман и у нас

Джерард Бътлър на премиерата на „Код: Ангелът“ през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джерард Бътлър съди собствениците на „Ню Бояна“ за $10 млн.

Джерард Бътлър на премиерата на „Код: Ангелът“ през 2019 г. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Продуцентските компании „Ню Имидж“ и „Милениум Медия“ дължат на Джерард Бътлър 10 млн. долара от „Код: Олимп“, смята актьорът. Той е завел дело във Върховния съд в Лос Анджелис  и твърди, че компаниите никога не са възнамерявали да му платят полагаемото от нетната печалба на блокбъстъра от 2013 г., пише „Холивуд Рипортър“.

Собствениците на „Ню Имидж“ – Дани и Ави Лернер, Тревър Шорт и Дани Димбърт – държат и „Ню Бояна“ в София от 2005 г. „Код: Олимп“ e първият от поредицата, в която персонажът на Бътлър е натоварен със спасяването на американския президент. Филмът е заснет през 2012 г. и е вписан в каталога с продукции на столичното студио, част от сцените са снимани у нас.

Заглавието отчита приходи от 170 млн. долара, но Бътлър твърди, че нито една стотинка чиста печалба не му е била изплатена през годините. Актьорът изтъква, че продуцентите от компанията в момента са в спор с Гилдията на американските режисьори относно изплащането на пенсионни задължения.

В документите по делото се обръща внимание и на „изпипана схема“ за укриване на приходи от филми – според актьора „Милениум“ и „Ню Имидж“ преговарят с дистрибуторите, за да не се отчитат всички брутни приходи по едно заглавие, а това е в ущърб на нетната печалба на актьорите.

Вижте още: ДЪРЖАВАТА ДАВА 20 МЛН. ЛВ. ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА РАЗХОДИ ЗА ЧУЖДО И НАШЕ КИНО, СНИМАНО У НАС

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС