СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джим Парсънс разказа защо напуска „Теория за големия взрив“

Серия от инциденти през едно злощастно лято довели до напускането на актьора и прекратяването на ситкома

Джим Парсънс като Шелдън Купър в „Теория за големия взрив“ - Джим Парсънс разказа защо напуска „Теория за големия взрив“

Джим Парсънс като Шелдън Купър в „Теория за големия взрив“

Джим Парсънс, познат като Шелдън Купър от „Теория за големия взрив“, разказа, че е решил да напусне сериала заради едно злощастно лято преди началото на снимките на последния дванайсети сезон. Актьорът бе гост в подкаст сериите на Дейвид Тенант, където обясни, че серия неприятни инциденти в живота му го накарали да осъзнае, че съществуват и други неща, които да направи и опита.

„Последният ни договор покриваше последните две години, но когато го подписвахме, никой не знаеше какво означава това – споделя Парсънс, цитиран от „Радио Таймс“. – Дълбоко в себе си подозирах, че за мен това ще бъде краят.

Колебанията му се превръщат в категорично решение, когато започват да му тежат снимките на сериала, на реклама на „Интел“, на репетициите за пиеса и болестта на кучето му.

„Бях изтощен и тревожен, преди всичко защото едно от кучетата ни наближаваше края на живота си“, разказва той пред Тенант.

Няколко дни, след като кучето било приспано, Парсънс се подхлъзнал и счупил крак на снимачната площадка:

„Но по-страшно беше през следващите няколко дни, когато имах чувството, че се намирам на ръба на скала. Бях разклатен. Беше наистина напрегнато лято… Смъртта на кучето, което бе на 14, Тод [Тод Спиуак, съпруг на Парсънс – бел. ред.] и аз бяхме заедно вече 15 години по онова време… Осени ме просветление, казах си: спри да препускаш, използвай времето и се огледай. Това и направих“.

Окончателното решение да напусне сериала взел, когато осъзнал, че в края на 12 сезон ще бъде 6 години по-млад от баща си, когато умира на 52.

„Осъзнах, че съществуват и други неща, които да направя – казва актьорът. – Дори не знаех какви са, но знаех, че трябва да опитам.“

За ролята си в ситкома „Теория за големия врзив“ на Си Би Ес Парсънс получава четири награди „Еми“. Неговият образ е любим на публиката, но актьорът твърди, че не искал продукцията да свършва с неговото напускане.

Първият епизод на сериала тръгва през 2007 г., а последният бе излъчен през май 2019 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg