Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

„Джип“ свали реклама с Брус Спрингстийн заради шофиране в нетрезво състояние

Съдът повдигна обвинения на певеца

Брус Спрингстийн в рекламата на „Джип“, която вече не може да се гледа никъде. Снимка: Jeep - „Джип“ свали реклама с Брус Спрингстийн заради шофиране в нетрезво състояние

Брус Спрингстийн в рекламата на „Джип“, която вече не може да се гледа никъде. Снимка: Jeep

Брус Спрингстийн е изправен пред обвинение за шофиране в нетрезво състояние в съда в Ню Джърси за случай от края на 2020-а. Малко след това стана ясно, че „Джип“ спира рекламата си с певеца, показана на полувремето на „Супербоул“, пише „Гардиън“. 

Рекламата със 71-годишния Спрингстийн, озаглавена „Средата“ (The Middle), бе излъчена премиерно на Суперкупата по американски футбол на 7 февруари. В нея певецът призовава за обединение в Америка. В момента видеото е изтрито отвсякъде.

Спрингстийн се появява в реклами изключително рядко, последната му е от 1974 г. по радиото преди албумът му „Born To Run” да стане популярен. Според източници на „Варайъти“ компанията години наред е ухажвала Спрингстийн за рекламното видео, докато той изненадващо се съгласил в първите дни на 2021 г.

„Правилното нещо е да спрем нашата реклама, докато не бъдат установени фактите“, се казва още в изявление на „Джип“.

Спрингстийн е бил арестуван на 14 ноември в национален парк „Gateway National Recreation Area“ по крайбрежието на Ню Джърси. Певецът е получил обвинение за шофиране в нетрезво състояние и безразсъдно шофиране. Той е оказал пълно съдействие на властите, казва говорител на парка.

Инцидентът се е случил малко след премиерата на най-новия му албум „Letter to You“ през октомври.

В автобиографията си от 2016 г. Спрингстийн разказва, че не е консумирал алкохол от 22-годишна възраст, отчасти заради проблемите с алкохола на баща му.

„Страхувах се от себе си, от това какво можех да направя или какво можеше да ми се случи – пише той. – Виждал съм какво се случва с баща ми и това ми беше достатъчно. Музиката ме опиянява колкото имам нужда.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg