Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джоан Роулинг с нова книга, в която Коледното прасе оживява

Първият детски роман на писателката след поредицата за Хари Потър

„Коледното прасе“ е първият детски роман на Дж. К. Роулинг след историите за Хари Потър. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джоан Роулинг с нова книга, в която Коледното прасе оживява

„Коледното прасе“ е първият детски роман на Дж. К. Роулинг след историите за Хари Потър. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джоан Роулинг ще издаде нова детска книга. „Коледното прасе“ (The Christmas Pig) ще излезе едновременно на англоезичния пазар и на други езици на 12 октомври, става ясно от уебсайта на писателката.

„Коледното прасе“ е трогателна история за приключенията на едно дете и любовта му към най-ценната му играчка. Джак обожава своето плюшено прасенце, което е с него в добри и лоши времена. Но за беда, сутринта преди Коледа прасенцето изчезва. А каква по-подходяща вечер за чудеса и загубени каузи, вечер, в която всичко оживява, може би дори и играчките. В това вълшебно време Джак получава нова играчка, Коледно прасе. Макар да е досаден заместник на изгубената играчка, му хрумва дързък план – заедно с Джак да тръгнат на пътешествие в търсене на старото прасе.

Книгата е самостоятелна и няма общо с предишните истории на писателката. Подходяща е за читатели над 8 години, но може да се превърне в любима на цялото семейство.

„Коледното прасе“ е „история като блестящ скъпоценен камък, орисана да намери пътя към сърцата на деца и семействата им по света тази Коледа и завинаги след това“, казва Рут Олтаймс от издателство „Ашет“.

Това е първия детски роман на Роулинг след книжната поредица за Хари Потър. Последно писателката издаде „Икабог“, приказка за деца, публикувана периодично безплатно онлайн по време на карантината.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС