СЕРГЕЙ БАБАЯН за първи път в България

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джоан Роулинг създава зоо фентъзи

Три нови сценария, написани от нея, ще бъдат филмирани

Джоан Роулинг продаде 450 млн. копия от седемте тома за Хари Потър. - Джоан Роулинг създава зоо фентъзи

Джоан Роулинг продаде 450 млн. копия от седемте тома за Хари Потър.

Британска авторка на романите за Хари Потър Джоан Роулинг работи над сценариите на три нови филма, които ще започнат да излизат от 2016 година, съобщиха от „Уорнър брос“.

Първата лента – „Фантастични животни и къде да ги намерим“, ще бъде заснета от Дейвид Йейтс, който беше режисьор на последните четири екранизации на Хари Потър. Този филм показва обичайния магически свят на Джоан Роулинг, вдъхновен от вселената на Хари Потър и от речника на фантастичните животни, споменат в романите на авторката.

Втората лента по сценарий на Роулинг трябва да излезе на екран през 2018-а, а третата – през 2020 г. Те също ще отведат зрителите в света на очилатия магьосник.

Британската авторка, която успя да продаде 450 милиона книги от седемте си тома за Хари Потър, се съгласи да напише сценария за „Фантастични животни и къде да ги намерим“, след като намерила идеята на „Уорнър брос“ за интересна и забавна.

От филмовата компания не уточниха кой ще режисира последните два филма.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Bookshop 728×90