Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джоли ще режисира Брад Пит отново, ще спасяват слонове и носорози

„Бях привлечена от красивия сценарий за мъж, който е въвлечен в брутален конфликт с бракониери на слонове. Той се опитва да остави отпечатък и да накара света около него да поеме отговорност за това, което ни е дарила природата”, разказва Анджелина. - Джоли ще режисира Брад Пит отново, ще спасяват слонове и носорози

„Бях привлечена от красивия сценарий за мъж, който е въвлечен в брутален конфликт с бракониери на слонове. Той се опитва да остави отпечатък и да накара света около него да поеме отговорност за това, което ни е дарила природата”, разказва Анджелина.

След търговския успех и овациите на критиците за „Несломен”, Анджелина Джоли отправя взор към Африка за следващия си режисьорски проект. Лентата отново ще е биографична, но този път ще ни запознае с палео-археолога Ричард Лийки, който посвещава живота си на борбата срещу избиването на слонове и носорози. Роденият в Африка изследовател на вкаменелости пренасочва интереса си от миналото към настоящето в опит да спаси изчезващите видове на Черния континент.

На борда вече са операторът Роджър Дийкънс, сценаристът Ерик Рот, познат ни с работата си в „Странният случай на Бенджамин Бътън” и „Вътрешен човек”. Според запознати със сценария, филмът ще бъде епичен.

Освен режисьор, Джоли ще бъде и продуцент на лентата. Тя е на крачка да подпише договор и с основната звезда на филма – собствения си съпруг Брад Пит. Неотдавна носителката на „Оскар” за „Луди години” сподели, че от много години насам е дълбоко свързана с Африка и нейната култура.

„Бях привлечена от красивия сценарий за мъж, който е въвлечен в брутален конфликт с бракониери на слонове. Той се опитва да остави отпечатък и да накара света около него да поеме отговорност за това, което ни е дарила природата”, казва Анджелина.

Ако агентите на Брад Пит и той се съгласят на участие в предстоящата лента на Джоли, това ще е вторият проект, в който актьорът ще бъде режисиран от майката на шестте му деца. Преди няколко месеца приключиха снимките на първия им съвместен режисьоро-актьорски проект „Край морето”, сниман в Малта.

Документи Живопис след фотографията в България през 70-те и 80-те години на 20-ти век 2 март – 4 юни 2023

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

ДС