POTO

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джон Гришам се извини за детското порно

Бурните реакции на правозащитни организации принудиха Гришам да се извини за думите си. - Джон Гришам се извини за детското порно

Бурните реакции на правозащитни организации принудиха Гришам да се извини за думите си.

Джон Гришам се извини за критиките си срещу американската съдебна система, която според него наказва твърде сурово хората, гледали детска порнография.

В скорошно интервю за британския „Телеграф“ авторът на бестселъри защити затворниците, „ровили се в интернет, може би са били пияни и натиснали там, където не трябва. Тези престъпници са толкова много, че за тях са измислили дори отделни затвори. Все едно са някаква шайка перверзници. Те са хиляди! Обсебени сме от присъдите“. Гришам все пак уточни, че не защитава истинските педофили.

Думите на писателя разгневиха правните експерти и организациите за защита на децата от насилие. Това принуди Гришам да публикува на сайта си jgrisham.com следното извинение:

„Коментарите ми нямаха за цел да покажат симпатии към онези, които са осъдени за секспрестъпления, особено сексуални посегателства срещу деца. Не мога да се сетя за нещо по-отвратително“.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg