Зала България / 17 септември – 6 октомври 2

Този текст е публикуван преди повече от 3 години

Джон Гришам защити любителите на детско порно

Не говоря за истинските педофили, тях ги заключвайте, уточнява писятелят

Джон Гришам смята, че американските затвори са пълни с невинни мъже, които не са докосвали с пръст деца. - Джон Гришам защити любителите на детско порно

Джон Гришам смята, че американските затвори са пълни с невинни мъже, които не са докосвали с пръст деца.

59-годишният писател Джон Гришам се обяви в защита на любителите на детската порнография. В интервю за британския в. „Телегеграф“ той каза, че според него американската съдебна система наказва твърде сурово хора, които я гледат.

„В затворите е пълно с хора на моята възраст. 60-годишни посивели мъже, които не са навредили на никого, не са докоснали с пръст детенце. Но веднъж са влезли в интернет, поровили са там, може би са били пияни, натиснали са там, където не трябва, и са попаднали на детско порно“, обяви Гришам и добави, че за детско порно се смятат и клипове, в които 16-годишни момичета изглеждат като 30-годишни жени.

„Тези престъпници са токова много, че за тях са измислили дори отделни затвори. Все едно са някаква шайка перверзници. Те са хиляди! Обсебени сме от присъдите“, казва писателят.

„Не защитавам истинските педофили. Моля ви, тях ги заключвайте. Но онези хора не са заслужили токова сурови присъди, които излежават“, поясни той.

Джон Гришам е майстор на съдебните трилъри. Сред най-известните му романи са „Фермата“, „Версия Пеликан“, „Присъдата“. От книгите му са продадени около 275 млн. копия, което го прави един от най-високотиражните съвременни писатели.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg