Софийска филхармония МЕГАБОРД

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джон Хърт с рак, продължава да играе

Актьорът започва лечение: Оптимист съм

„Наскоро бях диагностициран с рак на панкреаса в ранен стадий. Предстои ми лечение и съм повече от оптимистично настроен за изхода от него, както е и лекарският ми екип“, разкри Джон  Хърт.  - Джон Хърт с рак, продължава да играе

„Наскоро бях диагностициран с рак на панкреаса в ранен стадий. Предстои ми лечение и съм повече от оптимистично настроен за изхода от него, както е и лекарският ми екип“, разкри Джон Хърт.

Актьорът сър Джон Хърт, участвал във филми като „Човекът слон“, „Среднощен експрес“, „Извънземното“, „В като вендета“ и поредицата за Хари Потър, обяви, че е болен от рак на панкреаса, но е повече от оптимистичен за бъдещето си. „Винаги съм бил открит за начина, по който ръководя живота си и в този дух искам да направя изявление“, каза 75-годишният артист.

„Наскоро бях диагностициран с рак на панкреаса в ранен стадий. Предстои ми лечение и съм повече от оптимистично настроен за изхода от него, както е и лекарският ми екип – заяви Хърт. – Продължавам да се фокусирам върху професионалните си ангажименти и скоро ми предстоят записи на „Джефри Бърнард не е здрав (една от малките иронии на живота) “за радио Би Би Си 4.“

Сър Джон Хърт има две номинации за Оскар за ролите си в „Човекът слон“ и „Среднощен експрес“. Наскоро снима „Историята на любовта“ с Джема Артъртън и сър Дерек Джейкъби, както и нова екранизация на „Тарзан“ със Самюъл Джексън и Маргът Роби. Актьорът бе провъзгласен за рицар за заслугите си към театралното изкуство миналата година.

Сред забележителните му роли са още „Извънземното“ (1979), с която изгрява звездата му, превъплащенията в Калигула и Клавдий за телевизионния екран, търговецът на магически пръчки Оливандър в поредицата за Хари Потър.

Заради характерния си глас Хърт многократно е бил разказвач в различни продукции, а през 80-те години се включи в озвучаването на клипове за кампанията, насочена към опасността от СПИН.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

kapatovo.bg