Фантомът

В „Площад Славейков“ пишат хора, а не изкуствен интелект.

Джон Клийз в сериал на Би Би Си за първи път след „Фолти Тауърс“

Актьорът от „Монти Пайтън“ се бе зарекъл никога да не работи за британската медийна корпорация

„Това е най-забавният сценарий, който съм получавал през последните 100 години“, заяви Джон Клийз. Снимка: ЕПА/БГНЕС - Джон Клийз в сериал на Би Би Си за първи път след „Фолти Тауърс“

„Това е най-забавният сценарий, който съм получавал през последните 100 години“, заяви Джон Клийз. Снимка: ЕПА/БГНЕС

Джон Клийз ще се снима в ситком на Би Би Си – за първи път след „Фолти Тауърс“, който приключи преди 40 години. Легендата от „Монти Пайтън“, който ще се появи редом с Алисън Стедман в комедийния сериал „Едит“, се бе зарекъл никога отново да не работи за Би Би Си.

Актьорът Джейсън Уоткинс, носител на БАФТА, също ще участва в шестсерийния филм, обяви компанията във вторник, 11 април.

„Това е най-забавният сценарий, който съм получавал през последните 100 години – заяви 77-годишният Клийз. – Освен това ми ще ми бъде особено приятно да работя отново с Алисън, след като бяхме заедно в „По часовниковата стрелка“ преди толкова много години (1986)“.

Джон Клийз периодично подлага на критика Би Би Си и не е получавал значима роля в техен ситком от края на „Фолти Тауърс“ през 1979 г.
През ноември 2015 г. той заяви пред списание „Шортлист“:

Няма начин да работя отново в телевизията, особено пък за Би Би Си. Имам гадното чувство, че голяма част от отговорните редактори там нямат представа какво правят. Наскоро казах това и един по-млад комик ме поправи – не, в Би Би Си има един добър. Само един.”

И за нас е голямо удоволствие да посрещнем отново Джон Клийз в комедиен сериал на Би Би Си – последният, който направи беше много добър”, коментира Шейн Алън, който отговаря за комедийните предавания в Би Би Си.

Джон Клийз по времето на „Фолти Тауърс“

Сериалът по сценарий на номинирания за „Оскар“ Чарлс Маккюън разказва историята на Фил (Клийз) и жената, която ухажва – Едит (Стедман). След дълго преследване, овдовялата Едит се съгласява да се омъжи за Фил и двамата планират да заминат за чужбина. Но мечтите им са попарени, когато 50-годишният син на Едит, Роджър (Джейсън Уоткинс, познат от сериала „Изгубени“), се появява, загубил работата си и изоставил жена си.

ГРЕДИ АССА. ПЪТУВАНИЯ 27 февруари – 5 май 2024 г.

Ако не минава и ден, без да ни отворите...

Ако не минава и седмица, без да потърсите „Площад Славейков“ и смятате работата ни за ценна - за вас лично, за културата и за всички нас като общество, подкрепете ни, за да можем да продължим да я вършим. Като независима от никого медия, ние разчитаме само на финансовото съучастие на читатели и рекламодатели.

Банковата ни сметка (в лева/BGN)     С карта през ePay.bg

Избрано

Дребни работи

kapatovo.bg